Modern technology gives us many things.

Zanzibar

0

Zanzibar este o insulă tropicală din Oceanul Indian, parte a Republicii Tanzania, situată la doar 6 grade sud de ecuator și la 38 de kilometri de coasta Africii. Este una dintre cele mai căutate destinații exotice din ultimii ani, având plaje albe uimitoare, peisaje paradisiace și temperaturi de vară pe tot parcursul anului.
Chiar și numele „Zanzibar” este exotic. Acesta este legat de condimente și de pirați, precum și de comerțul de sclavi ce avea loc aici cu secole în urmă.

Majoritatea călătorilor ce ajung pe plaiurile Zanzibarului vin cu gândul de a se relaxa pe exoticele-i plaje albe cu palmieri înalți. Și, într-adevăr, plajele din această insulă sunt printre cele mai frumoase din lume, NungwiKendwa și Kiwengwa fiind cele mai populare. Dar Zanzibarul înseamnă mult mai mult decât atât. Are orașe interesante, obiective turistice istorice, piețe colorate și este locul unde s-a născut superstarul rock Freddie Mercury, fostul solist al trupei legendare Queen.

Iată, în rândurile de mai jos, câteva informații esențiale despre această insulă:

Zanzibar este o regiune autonomă a Tanzaniei. Este format din 2 insule mari din Oceanul Indian, chiar în largul coastei Tanzaniei, aceste insule numindu-se Zanzibar (Unguja) și Pemba. Are în componență, de asemenea, o serie de insule mai mici. Capitala acestei regiuni autonome este orașul Zanzibar (aici se găsește StoneTown, un loc vechi, extrem de spectaculos, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO).

Există și o a treia insulă – numita Mafia, dar aceasta este guvernata de Tazania, atrăgând și ea o mulțime de turiști străini, în special pe cei pasionați de scuba diving și pescuit.

Despre StoneTown:

Stone Town este vechiul oraș Zanzibar, fiind construit în întregime din piatră, în vremea piraților și a sclavilor. Acum este un loc mai mult turistic și se află sub protecția UNESCO din anul 2000.

Există câteva locuri foarte interesante de văzut în această parte a capitalei Zanzibarului, cum ar fi Casa Minunilor și Casa Dr. Livingstone.

Casa Minunilor este așa numită pentru că a fost construită în anul 1883 pentru Sultan, fiind totodată prima clădire din Zanzibar care a fost conectată la energie electrică. De asemenea, este prima clădire de pe insulă care a avut lift. Casa Minunilor este, în prezent, folosită ca muzeu, având exponate ce fac referire, în cea mai mare parte, la cultura Swahili.

Casa Dr. Livingstone a fost construită în 1860, când avea să fie folosită de David Livingstone ca loc de pregătire a ultimei sale călătorii de explorare, ce a avut loc în 1866. În ziua de azi, clădirea este ocupată de Zanzibar Tourist Corporation. David Livingstone a fost un medic de origine scoțiană, care și-a trăit o bună parte a vieții ca misionar protestant și explorator al Africii Centrale și de Est. Acesta a devenit cunoscut datorită acțiunilor sale de luptă împotriva sclaviei.

Chiar lângă coasta Orașului istoric StoneTown se găsește insula Changuu. Cu secole în urmă, aceasta se numea Insula Închisorii, deoarece era locul în care aveau să fie sclavii închiși în carantină. În prezent, insula Changuu este un refugiu pentru țestoasele gigantice de mare și un loc grozav pentru scuba diving și snorkeling, fiind astfel o atracție turistică extrem de populară.

Un alt loc pe care nu ai voie să-l ratezi când ajungi în StoneTown este Mercury House. Nu mulți știu că fostul mare cântăreț s-a născut în capitala Zanzibarului, deși și-a petrecut o bună parte din copilărie în India. Clădirea în care a locuit Freddie și familia lui, Bulsara, se găsește aproape de hotelul Double Tree by Hilton, pe o stradă cu multe magazine, într-o intersecție, la numărul 139. Este o casă cu etaj, destul de modestă, cu o ușă din lemn masiv lucrată tradițional, deasupra căreia se ivește un aparat de aer condiționat japonez. Expoziția căsuței nu prezintă mare lucru, doar câteva fotografii cu Freddie la maturitate, pe diferite scene ale lumii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.