Modern technology gives us many things.

Viziteaza Salina Cacica – Relaxare la racoare

0

In zilele toride de vara cu totii visam cu ochii deschisi la locuri umbroase si racoroase unde sa ne adapostim de temperaturile insuportabile ale orasului. Salina Cacica din Bucovina este o destinatie excelenta pentru a petrece un weekend reconfortant departe de zapuseala de afara.

Salina Cacica – Muntele de sare al Bucovinei

Salina Cacica a devenit in scurt timp una dintre cele mai apreciate baze turistice din Bucovina, lucru de care te vei convinge si tu dupa primele clipe petrecute aici. Pe langa aerul rarefiat si peisajul mirific, vei descoperi aici ocna cu a sa capela, bazinele cu apa sarata, sala cu ecou, muzeul minei precum si alte obiective turistice si atractii ale zonei.

Inca de la prima intalnire Salina Cacica te va pofti fara sfiala sa ii cunosti interioarele. Vei putea face acest lucru pasind pe treptele de brad vechi de mai bine de 200 de ani, mineralizate de sarea din ocna. Acestea te vor conduce catre interior pentru a descoperi puritatea si frumusetea locului precum si aerosolii salini care iti vor inunda de indata plamanii. La fel ca si Salina Turda sau Salina Targu Ocna si Salina Cacica este o capodopera de arta in munti de sare!

Avansand spre interiorul ocnei de sare, vei vedea adevarate lucrari de arta ale ocnasilor de altadata. Scarile taiate in masivul de sare, tavanele boltite sau galeriile imense te vor lasa fara cuvinte. Ceea ce te va impresiona de-a dreptul insa este biserica daltuita in sare la o adancime de 27 de metri si sala de bal situata la 37 de metri adancime.

Capela ecumenica din Salina Cacica

Aceasta capela ecumenica a fost daltuita cu multa maiestrie chiar in peretii de sare ai Salinei Cacica. Aici, in fiecare an, pe 4 Decembrie se oficiaza Sfanta Liturghie de catre preoti reprezentanti ale celor trei culte religioase locale respectiv ortodox, romano-catolic si greco-catolic. Desi este foarte veche, vei putea remarca cum frumoasa capela si-a pastrat intacte altarul, amvonul, chilia preotilor si rambleul din sare. Un sentiment aparte!

Alte atractii pe care Salina Cacica le ofera sunt Lacul Sarat din apropierea salii de bal si mult ravnitul strand cu apa sarata in care sa te racoresti in zilele toride de vara. Acesta este dotat cu dusuri, grupuri sanitare, un mic magazin si un mini-bar. Un loc ideal pentru relaxare si voie buna!

Program de vizitare Salina Cacica:

Zilnic, intrarea in salina se va face pe serii de maxim 50 persoane:
» la orele: 09.00, 10.30, 12.00, 13.30, 15.00

Tarife Salina Cacica:

» adulti: 15 lei/zi
» copii 3 – 14 ani: 8 lei/zi/pers

Facilitati Salina Cacica:

» Copiii mai mici de 3 ani au gratuitate. Accesul acestora se face in baza avizului/ recomandarii medicului de familie sau pediatru, altfel, intrarea se face pe raspunderea adultului insotitor.
» La grupurile organizate de copii, la fiecare 10 copii un insotitor are gratuitate.
» inchiriere sala sport – 100 lei/h (maxim 12 persoane)

Important:

» Biletele sunt valabile pentru o singura intrare/zi.
» In aceasta perioada nu se fac abonamente.
» Accesul cu animale de companie este interzis.

In incheiere iti mai spun ca temperatura din Salina Cacica se mentine constant la 14 grade, iar aceasta se afla in judetul Suceava, la poalele Obcinei Mari, in localitatea Cacica. Mai stai pe ganduri?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.