Modern technology gives us many things.

Vacanta in Insulele Seychelles si frumoasele plaje roz

0

Este o tara alcatuita dintr-un ansamblu de 115 insule, iar arhipelagul este situat in Oceanul Indian, la est de continentul Africa. Insulele Seychelles au o populatie ce depasesste putin peste 86 000 de locuitori si astfel castiga detasat titlul de statul cu cu cea mai mica populatie de pe continentul african.

Se presupune ca populatia din regiunea Insulelor Maldive si negustorii africani sunt primii care au calcat pe teritoriul Seychelles. Ramasite din ambarcatiuni rudimentare despre care s-a dovedit ca provin din Maldive au fost gasite pe insule. Totusi, acestea raman simple speculatii, prima semnalare concreta a Insulelor Seychelles are loc in anul 1502, portughezul Vasco da Gama este cel care intreprinde aceasta actiune.

Insulele Seychelles sunt un bun punct de tranzit intre Africa si Asia si omenirea a profitat de acest lucru inca din cele mai vechi timpuri. De-a lungul vremii, insula a fost locuita de pirati, mai apoi preluata de francezi, dupa care de britanici. Astazi, Insulele Seychelles sunt conduse de un presedintre, ales prin vot liber consimtit care guverneaza pe o perioada de 5 ani.

Climatul in regiune, este echilibrat dar destul de umed. Temperaturile variaza intre 24 si 30 de grade Celsius. Desi martie si aprilie sunt luni foarte calduroase, temperaturile depasesc rareori 31 de grade Celsius. Totusi climatul este schimbator si deseori a creat situatii imprevizibile pentru locuitorii insulei. Locuitorii din Seychelles au fost clasati pe locul al IX-lea ca fiind natiune aflata pe cale de disparitie din cauza schimbarilot bruste ce cauzeaza inundatii violente.

Una peste alta, Insulele Seychelles sunt locul perfect pentru iubitorii de activitati pe apa. Puteti explora tinuturile la bordul unui yacht, al unei barci cu motor sau puteti profita de o plimbare pe o barca cu panze. Surfingul este de asemeni popular si se practica cel mai bine in lunile mai si octombrie cand vantul este adecvat pentru acest sport. Oriunde in Seychelles se poate practic scuba diving, snorkeling si chiar si pescarii pasionati au loc pe insula.

Regiunea s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani in ceea ce priveste facilitatile oferite turistilor. Astfel s-au construit diverse terenuri sportive pentru activitati ca: ciclism, golf, tenis, badminton sau echitatie. Dintre activitatile de agrement se remarca si drumetiile de care turistii profita din plin. Plimbarile cu bicicleta sau pe jos sunt cea mai buna modalitate de a vedea insulele mai mici si frumusetile lor. Spre exemplu, Insulele Seychelles sunt o comoara in ceea ce priveste speciile de pasari care s-au adapostit aici. Zona detine peste 300 000 de specii de pasari, mare parte dintre unice in lume. Dar mai ales, unele plaje au nisipul colorat, in mod natural, in roz.

Bucataria Seychelles a imprumutat multe din culturile bogate ale insulei. Varietatea de fructe de mare, nucile de cocos si curry sunt cele mai utilizate ingrediente.Nu puteti spune ca ati vizitat insula daca nu ati gustat din diversele preparate din peste. Totusi daca specialitatile mentionate nu va incanta exista solutii. Pe insula se regasesc restaurante cu specific chinezesc, indian sau italian.

In concluzie, Insulele Seychelles raman o destinatie de vis, o regiune versatila care are multe de oferit fiecarui turist in parte. O vacanta in Seychelles este cu siguranta o experienta deosebita.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.