Modern technology gives us many things.

Vacante Insula Boracay – Impresii si sfaturi de calatorie

0

Boracay este o mica insula din Filipine, situata la aproximativ 315 kilometri distanta de Manila. Insula Boracay este vedeta agentiilor de turisim din intreaga lume, iar plajele sale foarte bine amenajate primesc constant premii internationale. Locul poate fi catalogat ca fiind un colt de Rai, spatiul ideal pentru o vacanta de neuitat de unde nu ai mai vrea sa te reintorci acasa.

Principala atractie din Boracay sunt plajele cu nisip alb, apele de culoarea smaraldului si multitudinea de activitati ce se pot desfasura pe insula. In afara de acestea, Boracay este una dintre destinatiile de top din intreaga lume atunci cand vine vorba de relaxare. In ultimii ani, viata de noapte a capatat mai mult contur, datorita grupurilor de tineri ce isi doresc sa se distreze pana in zori. In anul 2012, Insula Boracay a fost premiata ca fiind cea mai buna insula din lume, de catre o celebra revista de specialitate.

Istoria Insulei Boracay incepe in timpurile stravechi, atunci cand diverse triburi se stabilesc pe insula si duc un trai linistit, ocupandu-se zi de zi de culturile de orez. Spaniolii sunt primii europeni care ajung pe insula, insa numarul vizitelor turistice creste simtitor incepand cu anul 1970.

Insula Boracay este situata intr-un cadru natural de vis, plajele si apele de un albastru cristalin sunt inconjurate de aproximativ 400 de hectare de paduri tropicale. Principala atractie este Plaja Alba, cu o lungime de 4 kilometri, captusita pana la refuz cu hoteluri luxoase, vile unde se pot inchiria camere de cazare, restaurante, baruri si cafenele cochete. Turistii lenevesc cat e ziua de lunga pe nisipul fin, in bataia soarelui arzator. Din cand in cand se aventureaza in valurile involburate, pentru a se racori. Cei mai curajosi opteaza si pentru practicarea sporturilor de apa, cele mai populare fiind yachtingul, surfingul dar si scufundarile. Pe Insula circula tot felul de ambarcatiuni foarte scumpe, Boracay fiind un podium al ultimelor modele de yachturi.

Iubitorii de golf pot face un meci chiar pe terenul de pe insula, zona abia modernizata dupa ultimele standarde. Ar fi bine sa inchei competitia inainte de apusul soarelui pentru ca este momentul sa optezi pentru o excursie cu paraw, o barca cu panze care navigheaza pe un traseu bine stabilit, de-a lungul Plajei Albe. Privelistea este deosebita, iar plimbarea foarte relaxanta. Multi turisti opteaza si pentru o plimbare in aer, cu parasuta sau balonul, ei spun ca doar asa poti vedea insula in toata splendoarea ei.

Asadar, Insula Boracay se afla in topul celor mai frumoase insule de pe Pamant, fiind locul pe care ar trebui sa-l includem in planurile noastre de vacana. Desi este o destinatie turistica destul de costisitoare, peste 3 milioane de turisti viziteaza an de an Insula Boracay si raman uimiti de frumusetile locului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.