Modern technology gives us many things.

Vacanta in Grecia 2020 – Reguli pentru turisti

0

Reguli pentru turistii care merg in Grecia. Ce conditii vor fi impuse in avion si la hotel

Grecia se pregateste sa-si redeschida portile pentru turisti incepand cu luna iunie, iar pentru acest lucru, responsabilii guvernamentali care se ocupa de turism au elaborat un set de masuri pentru cei care doresc doresc sa-si petreaca vacanta aici.

Guvernul a anuntat un plan pe doua luni pentru redeschiderea serviciilor in Grecia, in mai multe trepte. Revenirea la normalitate a inceput pe 4 mai prin redeschiderea unor magazine si a unor centre de prestari servicii, precum librarii, difuzarea presei, produse electronice si frizerii/saloane de coafor.

Al doilea pas a inceput pe 11 mai prin redeschiderea altor tipuri de magazine. Aceasta etapa va continua pana pe 18 mai si apoi pana pe 1 iunie. Datele exacte vor fi anuntate dupa 18 mai.

Guvernul elen monitorizeaza situatia

Planul guvernului se bazeaza pe monitorizarea 24 din 24 de ore a efectelor revenirii graduale la normalitate. Masurile adoptate necesita in continuare respectarea distantarii sociale intre proprietarii de magazine/vanzatori si clienti, limitarea numarului de clienti in interior si obligativitatea utiliazii mastii de protectie in mijloacele de transport in comun, taxiuri, spitale si cand sunt vizitati prestatorii de servicii si magazine.

De la 1 iunie, timp de o luna, vor fi implementati alti trei pasi. Aceste trepte prevad ridicarea graduala a restrictiilor de inchidere a activitatilor una cate una, si redeschiderea pietelor astfel: mall-uri, restaurante in aer liber, cafenele, cinematografe de vara, hoteluri, parcuri de distractie, parcuri tematice, restaurante indoor, cafenele indoor. hoteluri sezoniere si resort-uri, precum si facilitatile pentru practicarea sporturilor.

In perioada urmatoare guvernul va anunta si alte masuri pentru restaurante, petrecerea timpului liber, hoteluri, saloane de frumusete, piscine si plaje.

De asemenea a fost deja anuntat ca intrunirile cu un numar mare de oameni, precum festivaluri, concerte sau evenimente sportive cu spectatori, nu vor fi permise, cel mai probabil, in perioada de vara.

Protocolul Unitatilor Turistice – ce se va aplica in sezonul estival 2020

Ministerul Turismului a prezentat un „Protocol al Unitatilor Turistice” care va fi insa revizuit pe baza recomandarilor Autoritatii Nationale de Sanatate Publica din Grecia.
Acesta curprinde planurile de masuri ce trebuie adoptate de personalul din unitatile de cazare (serviciul de receptie, serviciile de curatenie, servirea mesei) pana la masuri ce privesc functionarea piscinei si excursiile la obiective tursitice.

Fiecare unitate turistica din Grecia , indiferent de dimensiune si tip, trebuie sa implementeze propriul protocol pe baza acestor directive ale ministerului.

Printre acestea se numara, reducerea frecventei cu care se face curat in camere pe durata sejurului (renunatrea la schimbarea zilnica a lenjeriei si prosoapelor, eliminare unor obiecte de folosinta comuna, precum meniuri, perne decor, prospecte, reviste, aparare de cafea, fiebartoare, produse minibar etc)

De asemenea, obiectele indispensabile vor trebui acoperite cu o husa de unica folosinta (telecomenzi TV, aer-conditionat), iar suprafetele textile (sezutul scaunelor, fotolii etc) vor trebui curatate cu aparare cu abur (70°C)

Reguli pentru turistii care merg in Grecia

Protocolul „Stay Safe” prezentat de Ministrul Tursimului din Grecia, Haris Theocharis prevede si o serie de reguli pentru turisti, companii aeriene si hotelieri:

Pentru zboruri:

  • Obligatoriu pentru un pasager care zboara spre Grecia: persoana trebuie sa prezinte un certifcat de sanatate actual (aviz epidemiologic), nu mai vechi de 72 de ore, care sa stipuleze ca persoana nu este purtator de virus. Fara acest certificat (aviz) persoana nu se poate imbarca.
  • NU vor exista locuri libere in avioane spre, din si in interiorul Greciei. Capacitatea avioanelor va fi utilizata la maxim pentru a sprijini astfel companiile aeriene.
  • Pentru zboruri cu o durata de pana la patru ore nu se va servi mancare pasagerilor, doar gustari preambalate.
  • Inainte de plecarea din Grecia, turistii nu vor fi testati, in scopul evitarii carantinarii acestora in Grecia.

Pentru sejur:

  • Ministerul Turismului va inchiria spatii de cazare pentru fiecare zona turistica din tara, care vor functiona ca „hotel carantina”. Turistii care vor fi depsitati pozitiv, vor fi carantinati acolo.
  • Toate unitatile turistice vor fi obligate sa aiba un contact permanent cu un doctor, care va determina, fie in persoana, fie de la distanta (video conferinta/ tele-medicina), daca turistul trebuie testat pentru coronavirus. Toate testele Covid-19 vor fi facute in cel mult 6 ore, astfel ca oricine este testat pozitiv, sa poata fi transportat la un „hotel carantina”
  • Personalul va fi special pregatit in privinta adoptarii regulilor speciale de igiena
  • Nu vor fi zone de tip bufet in hoteluri
  • Toate sezlongurile vor avea o anumita distanta intre ele, precum si huse de unica folosinta pentru fiecare turist prezent pe plaja.

Reguli pana cand restrictiile vor fi ridicate:

Toate restrictiile precedente se aplica inca pe perioada in care Grecia se va reintoarce gradual la normaliate. Fiecare regula va fi ridicata/relaxta dupa o examinare atenta a efectelor si se va anunta public.

In acest moment, toate legaturile de transport cu tarile non UE, precum si cu Spania, Italia, Germania si Olanda sunt supendate.

Hotelurile si resorturile de sezon, precum si hotelurile cu program permanent (anual) vor ramane temporar inchise pana in iunie. Pana la redicarea tuturor restrictiilor vor ramane deschise doar cate un hotel in fiecare regiune, precum si cate trei hoteluri in cele mai mari orase. Atena si Salonic.

Carantina de 14 zile este inca obligatorie pentru noii veniti. Interzicerea oricarei activitati maritime de transport, inlcusiv a navelor personale si andocarilor in Grecia sunt insa interzise. Deasemenea, plecare sau andocarea oricarei nave personale sau profesionale este inca interzisa in toate porturile tarii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.