Modern technology gives us many things.

Toscana

0

Cu o formă triunghiulară, Toscana are ca graniţă la nord-est- Liguria, la nord şi la est Emilia- Romagna, la est Umbria şi la sud-est  – Lazio
Toscana are o linie de coastă în vest  la Marea Tireniană, care conţine Arhipelagul Toscan, din care cea mai mare insulă este Elba. Toscana are o suprafaţă de  aproximativ 22 993 de km²

Înconjurată şi străbatută de importante lanţuri muntoase şi cu câteva câmpii fertile, regiunea Toscana are un relief dominat de dealuri folosite în agricultură. Dealurile constituie aproape două treimi din suprafaţa totală a regiunii şi munţii (dintre care cei mai înalţi sunt Apeninii) –  25%. Cele mai multe din oraşele Toscanei sunt pe malurile râului Arno, inclusiv capitala Florenţa, Empoli şi Pisa.

Toscana este așezată în mijlocul Italiei, iar fluviul Arno – cel mai mare fluviu din regiune – străbate tot ținutul. Acesta este compus din minunate coline toscane renumite pentru plantații viticole și culturi de măslini. Toscana este considerată a fi punctul de pornire al Renașterii, datorită unor nume mari ca Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Donatello. Aceasta este de asemenea cunoscută ca și leagănul limbii și culturii italiene. Poeți și scriitori ca Dante, Machiavelli, sau Boccacio și-au lăsat amprenta pe aceste locuri.

Șase localități toscane au fost desemnate ca făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: centrul istoric al Florenței, centrul istoric al Sienei, piața catedralei din Pisa, centrul istoric al San Gimignano, centrul istoric al Pienza și Val d’Orcia.

Toscana are și o veche, dar și nouă tradiție muzicală, și a oferit lumii mulți compozitori și muzicieni, cum ar fi Giacomo Puccini și Pietro Mascagni.

Florenţa

Florența a înflorit încă din secolul XIV prin piețe elegante, biserici decorate cu fresce și palate care acum găzduiesc colecții minunate de artă. În centrul orașului se află Domul Santa Maria Del Fiore, unde cupola a fost  proiectată de unul din părinții stilului renascentist, Filipppo Brunelleschi.

Florenta - Italia
Această catedrală este închinată Madonei din Florența. Complexul cuprinde și faimoasa clădire cunoscută sub numele de Baptisteriul Sf.Ioan Botezătorul, considerată cea mai veche clădire a Florenței.

Siena

Siena este de asemenea un alt oraș medieval din Toscana care merită să fie vizitat. Este capitala provinciei cu același nume din Toscana și este înscrisă în lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.  Centrul orașului este adunat în interiorul zidurilor vechi și are multe monumente frumoase și muzee.

Pisa

Pisa este o destinație asaltată de milioane de turiști în fiecare an fiind atrași în special de faimosul Turn Înclinat. Acesta este celebru pentru că stă scufundat în solul instabil. Turiștii pot urcă cele 294 de trepte așezate în spirală și pot vedea panorama orașului de la înălțimea de 55m.

Elba

Elba este cea mai mare insulă a Arhipelagului Toscan și a treia cea mai mare insulă din Italia, după Sardinia și Sicilia. Împreună cu alte 8 insule incluzând Giglio, Giannutri și Montecristo, face parte din Parcul Național al Arhipelagului Toscan, cel mai mare parc marin din Europa. Insula Elba este faimoasă în lume pentru adăpostirea împăratului francez Napoleon în 1814, în perioada exilului acestuia.

Climatul este maritim de-a lungul coastei şi continental în interiorul regiunii. Primăvara şi toamna temperaturile sunt mai plăcute.

Cazare in Toscana

Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Toscana – Italia:Booking.com

Bucătărie naţională: Gastronomia Toscanei este faimoasă în toată lumea mai ales pentru uleiul de măsline, castanele, brânzeturile, vinul roşu toscan. Puteţi savura o felie suculentă şi groasă de friptură de vită Chianina, Bisteca alla Fiorentina, preparată la foc cu lemne. De asemenea regiunea este cunoscută şi pentru Finocchiona salami- preparat din carne afumată ce are în compoziţie seminţe de fenicul. Veţi găsi platouri cu acest salam în micile restaurante şi osterii (vinarii cu mese).

Shopping in Toscana

Toscana este renumită pentru peisajele sale superbe, oraşele de artă celebre, mâncarea bună şi vinul excelent. În plus, Toscana este o destinaţie grozavă pentru shopping în Italia. În oraşele mari ca Florenţa şi Siena, veţi găsi multe magazine mari şi boutiq-uri de brand dar şi ateliere de lucru mai mici ale meşteşugarilor locali şi  pieţe. Dacă sunteţi intersaţi de cumpărăturile de la firmele de renume şi hainele unor designeri de modă italieni sunt câteva outlet-uri în Toscana la care ar trebui să mergeţi.

Shopping-ul se poate referi şi la produsele artizanale pe care le puteţi găsi doar în Toscana şi care sunt produse doar în zone restrânse. În Volterra putem gasi albastrul, în Scarperia şi Mugellor cuţite, în Montelupo Fiorentino ceramică şi în Colle Val d’Elsa sticlă.

Toscana este renumita in jurul lumii si pentru vinurile sale de calitate.  Se pot vizita podgoriile unde se produc clasicele vinuri Chianti, nobilul Brunello di Montalcino si vinuri albe aromate, precum Vernaccia di San Gimignano.

1. Sentiero Azzuro, drumul care imbrăţişează linia coastei, leagă cele cinci orașe de poveste ale Cinque Terre- Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare- care se înalță spectaculos între 2 promontorii ce se întind pe țărmul stâncos al coastei ligurice, din nord-vestul Italiei. Puteți începe vizita din Riomaggiore, cel mai frumos dintre cele cinci orașe, urmând  Via dell’ Amore (Drumul Îndrăgostiților) până la Manarola, cel mai vechi sat. Următoarea porțiune se sfârșește cu urcușul celor 368 de trepte  care vă duc în Corniglia, mult mai rurală decât celelate localități  și construită mai departe de țărm. Un drum abrupt, liniștit, pe care se pot întâlni pescari, leagă Corniglia de Vernazza, la capătul căruia se întrevede destinația finală, Monterosso al Mare, oraș agitat și plin de vizitatori.

2. Florența are foarte multe lucruri de oferit.  Sunt multe muzee și monumente care nu trebuie ratate cum ar fi: Galeria Uffizi, Piața Duomo împreună cu Catedrala, Baptisteria, Turnul Giotto,  Palatul Pitti, Grădinile Boboli, Piața Santa Maria Novella și bineînțeles Piazzale Michelangelo unde poți admira orașul și râul Arno. Piazzale Michelangelo este o piațetă construită pe vârful unui deal de unde aveți vederi panoramice asupra orașului Florența. Puteţi ajunge aici cu autobuzul sau urcând treptele din Lungarno della Zecca. În cel mai mare muzeu de artă din lume, Galeria Uffizi,  sunt picturi de Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo și alți mari artiști ai renașterii. Puteţi admira fabuloasa priveliște asupra Florenței din Turnul lui Giotto (Campanile di Giotto) 85 m înălțime. În vârful turnului se ajunge urcând cele 414 trepte.  Turnul este placat cu marmură de Toscană, albă, verde și roz.

3. Un oraș ce nu trebuie ratat este şi Veneția, care poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Acesta este împărțit în șase sestieri, sau cartiere, câte trei de fiecare parte a Grand Canale- cea mai mare arteră principală maritimă. Nu putem să ratăm plimbarea pe lângă Grand Canale și cele mai faimoase obiective ale orașului: Piața San Marco cu Basilica San Marco și Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Colecția Peggy Guggenheim, biserica Santa Maria della Salute și Ca’d’ Oro.

4. Puteţi explora micul oraş Modena,  cunoscut în intreaga lume pentru gastronomie: pastele tortellini, vinul Lambrusco, oţetul balsamic şi parmezanul. Personalităţi ca Enzo Ferrari şi Luciano Pavarotti s-au născut şi au trăit aici.  Vom incepe vizita în Piazza Duomo, cu catedrala apoi  Palazzo dei Musei, Turnul Ghirlandina  şi Piazza Grande –inima oraşului. Aceste monumente au fost recunoscute de UNESCO ca şi patrimoniu al umanităţii.

5. Puteţi gusta produse culinare locale cum ar fi brânza pecorino din Piezabiscuiţii panforte şi ricciarelli din Sienauntură din Colonnata, pâine buccellato din Luca. În plus aveţi deliciosul ulei Toscan şi vinul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.