Modern technology gives us many things.

Taragona – Spania

0

Tarragona este una din provinciile care fac parte din Catalunia. Aceasta este si capitala Coastei Daurada, cu 161 km de coasta si este situata pe o colina in fata Marii Mediterane, ceea ce ii confera niste privelisti de vis si o pozitie privilegiata, strategica, asupra marii. Tarragona este, in principal, un oras-port care a stiut sa evolueze si sa se adapteze industriei. In ciuda marii importante a industriei chimice si textile, a viticulturii si a agriculturii, cel mai notabil aspect al Tarragonei este patrimoniul monumental enorm de care dispune. Avatarurile sale istorice au lasat o mostenire extrem de vasta.

Orasul Tarragona a fost construit in jurul patrimoniului sau roman si in functie de utilitatea ce se putea da monumentelor sale. Prin urmare, in fortificatiile sale veti gasi resturi de monumente romane: Amfiteatrul, cladirile oficiale actuale: Primaria, Catedrala, Muzeele etc. Amfiteatrul a fost construit la inceputul secolului al doilea pentru a–i distra pe oameni. Aici aveau loc lupte cu gladiatorii, lupte cu animale etc. Fortificatiile dateaza din epoca romana si impresioneaza prin maretia si soliditatea arhitecturii. Catedrala din Sitges se afla in cel mai inalt punct al vechiului oras, detinand un exterior bogat in ornamentatii, desi interiorul este auster. Forumul Roman este unul dintre obiectivele cele mai populare din oras, alaturi de alte ruine ale vechilor edificii.

Vechiul oras Tarragona se etaleaza intre Marea Mediterana si vechile fortificatii. Aici veti putea vizita Catedrala Santa Maria, construita pe locul unui vechi templu roman dedicat lui Jupiter, pe locul unei moschei musulmane. Veti putea observa aici amestecul de stiluri, dintre portalurile romane si acoperisurile in stil gotic. Arcadele din Calle Merceria dateaza si ele din Evul Mediu. Pe de alta parte, Calle de Cavallers este principala strada din Tarragona. In aceasta parte centrala a orasului veti putea admira urmatoarele obiective: Cassas Del Dega, dels Concilis, de la Ciutat etc

Pe cealalta parte a Ramblei Vella se contureaza traseul rationalist al Tarragonei, cu Rambla Nova, care da inspre Paseo de las Palmeras si inspre Balcon del Mediterraneo. Privelistea de aici asupra marii Mediterane merita din plin ocolul. Printre edificiile in stil Art Nouveau ale vechiului oras putem aminti Turnul si Tribuna din Casa Ripoli, din Mercado Central (Piata Centrala), cu structura sa din fier si Capela Colegiului Jesus i Maria. In Tarragona se afla si una din cele mai mari necropole paleo-crestine din occident. Importanta Portului din Tarragona este considerabila. Restaurantele din cartierele de pescari va asteapta cu cele mai bune fructe de mare si cu cei mai gustosi pesti din regiune.

Pozitia pe care o ocupa provincia Tarragona, de-a lungul Coastei Daurada, va invita sa parcurgeti un litoral caracterizat prin ape linistite si nu foarte adanci si prin plaje frumoase cu nisip auriu. Localitatile cum ar fi Calafell, Torredembarra si Altafulla ofera vizitatorilor lor nu numai posibilitatea de a vizita constructii istorice ci si de a profita de excelentele structuri balneare de la bordul Mediteranei. Orasele Sallou, Cambrils si Parcul Natural Delta de l’Ebre, scaldate de o mare cu apa transparenta, va permit sa va distrati in parcul tematic Port Aventura si sa gustati din excelenta gastronomie locala sau sa profitati de superbele spatii naturale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.