Modern technology gives us many things.

Salonic – Grecia

0

Salonic (520 km nord de Atena) este al doilea oras ca marime din Grecia, capitala districtului Macedonia si cel mai important centru din zona. Construit aproape de mare (pe marginea Golfului Thermaikos), este o metropola moderna in raport cu istoria furtunoasa si cu caracterul cosmopolitan, ceea ce ii da o frumusete si un farmec aparte.
A fost construit in anul 316 I.H de catre Kassandros si denumit dupa sotia lui, Thessaloniki, pe jumatate sora lui Alexandru cel Mare.

Aici este locul unde Apostolul Paul a adus pentru prima oara mesajul crestinismului (50 D.H) si Demetrius, un ofiter roman care a murit ca un martir, devenind astfel sfantul protector al orasului.

In zilele noastre, este un oras cu bulevarde si piete mari, cu cladiri neoclasice si art deco, alaturi de locuinte moderne si hoteluri cu un standard ridicat. Pasind prin istorie, orasul este plin de situri arheologice: Forumul Antic, Complexul Palatului lui Galerius Maximianus, izvoare termale, hipodromul, temple si alte monumente, faimosul Stoa of the Idols, Arcul lui Galerius (Kamara) si faimoasa Rotunda.

De atfel, fiind de asemenea al doilea oras ca marime din Imperiul Bizantin, Thessaloniki este de fapt un muzeu Bizantin in aer liber. In anul 1988 a fost desemnat de catre UNESCO patrimoniu mondial datorita numarului mare si a valorii nepretuite a bisericilor si monumentelor bizantine si post-bizantine aflate peste tot in centrul istoric al orasului.

Thessaloniki este o metropola plina de viata cu o istorie intriganta, multietnica si o cultura impunatoare, un loc modern, plin de viata si de miscare. Aici poti trai o experienta extraordinara cu trupul, mintea si sufletul.

Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Salonic – Grecia:Booking.com

Nu uitati sa experimentati gustul unic al bucatariei locale si varietatea de renume in toata Grecia: tzierosarmades, mydopilafo, ardei iuti cu branza si calamari umpluti, ca si delicioasa trigona dulce si traditionala bougatsa cremoasa.

Cum ajungi in Salonic?

Salonic este o metropola foarte accesibila fiind situata la mica distanta fata de Romania(aproximativ 680 km fata de Bucuresti).In Salonic se poate ajunge prin intermediul unei excursii organizate,cu avionul,cu autocarul sau cu masina personala. Cu masina personala se urmeaza traseul Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Koulata/Promachonas-Salonic.Este un traseu arhicunoscut pentru impatimitii turismului individual in Grecia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.