Modern technology gives us many things.

Plaje in Sarti si imprejurimi

0

Statiunea Sarti dispune de o  plajă  distinsa cu Steagul Albastru (Blue Flag) mai mulţi ani la rand, distinctie ce confrima ca in Sarti gasim o plajă curată cu nisip, ce dispune de toate facilitatile si serviciile, astfel incat turistii ce aleg sa isi petreaca vacanta estivala aici se pot bucura de un sejur de neuitat.
Coasta  Sarti Beach a devenit treptat din ce în ce mai bună . Aceasta  este cel mai bun loc  pentru copiii, dar tot de-a lungul, veţi găsi o şansă pentru înot şi sporturi nautice. Sarti are una dintre cele mai mari plaje din Sithonia. Plaja  este de aproximativ 3 km lungime. Vederea la Muntele Athos din apă este o caracteristică frumoasă  si ea domină orizontul.Accesul este foarte  uşor la această plajă,și este recomandată și pentru   familii. Sarti devine, de asemenea, o briză frumoasă, care este apreciată mai ales în luniile iulie,august, când e foarte cald.

Plaje in Sarti – imprejurimi

Plajele în  Sarti sunt cu adevărat incomparabile. Aici puteţi găsi unele dintre cele mai bune plaje din Grecia,  unele dintre  plajele de top din lume. Caracterizate de nisip alb, fin, si apele cristaline turcoaz, orice plajă din Sarti va fi o experienţă magică.

Aici este ceva  pentru toată lumea. Dacă doriţi izolare,veniți  în luniile iunie şi septembrie ,când sunt  puţini turişti,  și cele mai multe plaje sunt goale. Chiar şi în luniile aglomerate puteţi găsi niște golfuleț  izolați. Pentru a intra în campinguri din Sithonia,  vă cere paşaportul sau cartea de identitate.

 Achlada Beach

Spre direcția  nord de Sarti, la aproximativ 1,5 km este un grup de trei plaje, 60, 100 şi 350 de metri, respectiv, de la sud la nord, care este numit Achlada (= pere).Accesul la aceste plaje este uşor, deoarece,  trebuie să se părăsească drumul principal din Sithonia, trece de-a lungul Sarti şi spre direcția către  coasta  aproximativ 500 de metri. Achlada este un golf protejat de un mol de beton artificial pentru bărci pentru a fi condus pe uscat, în special cele ale pescarilor, dar se ascunde, de asemenea, de trei plaje foarte frumoase, care oferă liniște, împreună cu nisip fin şi apele albastre. Achlada este, de asemenea, este recomandat pentru rulote și autorulote,fie organizate sau nu.

Platanitsi Camping

Campingul Platanitsi este situat la aproximativ 5 km nord de Sarti. Este, de asemenea, cunoscut pentru  beach-barul de pe plajă, care este numit Africafe, intrarea la plaja de Platanitsi este controlată. Când lăsaţi strada principală din Sithonia, traversați o zonă plantată de aproximativ 50 de metri pentru a ajunge la intrarea camping.  Acolo, după ce veţi obţine  o licenţa de intrare, mergeți spre plajă,care se află  la  o distanță 550 de metri.

Este vorba despre o plajă minunată,cu nisip fin, împărţit în mijloc cu un fluviu. Apele frumoase, verde şi albastră, împreună cu vederea la Muntele Athos va lasă fără cuvinte.Camping oferă o organizaţie exxcelentă  la toate nivelurile, în scopul de a vă bucura de sejurul acolo şi înot.

Plaja Portokali (Orange Beach) – Kavourotripes

Aproximativ  6 km nord de Sarti este un grup de plaje mici, într-o coastă, care este de peste 5 kilometri. Acest peisaj de o frumuseţe rară , arată ca o piaţă în aer liber, de expoziţii de sculptură  care, cu apele turcoaz, și u vedere uimitoare  la Muntele Athos compensează vizitator care a fost afectată prin tufişuri şi roci, în scopul de a găsi aceste plaje.Lipsa de orice formă de organizare ofera posibilitatea și plăcerea de libertatea  rulotelor şi autorulotelor  de a înălța “cuib”lor, printre stânci. Pentru a găsi aceste plaje trebuie să părăsească strada principală de est Sithonia şi traversează un drum de pământ foarte dificil pentru aproximativ 350 de metri până la linia de coastă.

Există un alt grup de plaje mici, care continuă de la Orange  beach spre sud, și accesul la aceste plaje este puțin dificil,deoarece drumul trece trece prin tufiş. Nu există absolut nici o dezvoltare şi multe rulote și autorulote  a pus corturile lor în copaci şi pe stânci, deoarece trecerile  sunt grele şi, uneori, periculoase.

Aceste plaje  sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de Kavourotripes (= crab de gauri). Nu există nici un semn pe drum care indică direcția către aceste plaje, așadar,luați drumul principal din Sithonia acordați  atenţie la semnul “Beach Bar Portokali (Orange)”. Desigur, există şi alte ieşiri de jos, înainte şi după, în scopul de a găsi plajele de  Kavourotripes, dar acordați atenție la drumuri de pământ,  sunt foarte abrupte.

Apele minunate, verde şi albastră şi sculpturi sunt sculptate pe stânci de către  mulți artiști în scopul de împodobi aceste plaje uimitoare. Singura plajă organizată este plajă  “Beach Bar Portokali”, în timp ce alte plaje sunt izolate. Există posibilitatea de a vizita plajele  pe jos, prin coasta, dar acordaţi atenţie  tufișuri și  rocile,deoarece trecerile sunt  uneori dure și periculoase.Ele sunt mici golfulețe,pe care se poate să le vizitează în afară de high season.

Armenistis Beach

12 km nord de Sarti este plaja Armenistis. Acolo, împreună cu plajă este, de asemenea, un camping de 600 de metri lungime, cu acelaşi nume. Este o plajă cu ape turcoaz şi nisip fin. Pentru  a descoperi, trebuie să părăsească drumul principal de est Sithonia si trece de 400 de metri printr-o pădure luxuriantă pentru a ajunge la intrarea în zona de camping.Intrarea este controlată, cu admiterea limitată. O plajă mare cu Steag Albastru,  însemnând   plajă de top. Şi plajă această este cu adevărat uimitor superbă!Campingul este una dintre cele mai organizat camping  în Grecia.

Akti Oneirou – Manasou Beach

Aproximativ 16 km nord de Sarti este o plajă care a luat numele de la barul de pe plajă. Unii o numesc, de asemenea, plajă de vis. Jumătate din ea este organizată şi jumătate este gratuit pentru camping. Pentru a ajunge acolo trebuie să  coboare o coborâre dificilă de pe un drum de pământ de 800 de metri. Apele foarte frumoase, verde şi albastră cu nisip fin, uneori cu pietricele mici, atrage în special tinerii, care sunt dispuși să se distreze si să se ​​bucure.

Banana Beach

La 18 km nord de Sarti este o plajă care a luat numele de la barul de pe plajă , plajă Banana.180 de metri de plajă frumoasă cu  apă verze, albastră cu nisip fin. Plajă este accesibilă de la drumul principal din Sithonia printr-un drum de pământ, care urcă brusc în jos pe o stâncă de-a lungul un peisaj foarte verde şi după multe curbe. Este o plajă mai ales pentru tineri, cu muzica tare şi activităţilor maritime.  În spatele de o piatră  în partea de est a plajei se află o  altă plajă mică  pitorească  de 50 de metri, care merită o vizită.

Zografou Beach

Aproximativ 20 km nord de Sarti, există două plaje din care cea mai de vest este accesibiăl printr-un drum de pământ de un kilometru.

Akti Koutloumousiou ( LaCara )

21 km nord de Sarti este Coasta de Cutlumuş,  zona unde se află  și  camping La Cara. Pe drumul principal, veţi găsi intrarea principală a unui camping organizat.Primii 20 “sunt gratuite pentru a vizită plajă, dar, dacă  staţi mai mult  trebui să plătiți.O împrejurime foarte bogată, cu nisip şi fin. Plajă  este foarte  bine organizată.

 Doherio – Platania Beach

De la sfârșitul plajei din Sarti, puteţi vedea un lant de 4 plaje de la 50 la 300 de metri lungime, toate cu nisip fin si ape limpede. Pentru a ajunge la aceste plaje, luați  drumul principal spre Sikia. Doar în afară satului, veţi vedea un drum de pământ la stânga. Acest lucru duce la cea mai mare  plaje, unde veţi găsi un bar pe plajă şi umbrele puse sus. Celelalte plaje se poate ajunge pe fiecare parte a plajă principală.

 Goa Beach

2 km sud de la Sarti, există un mic golf cu ​​o plajă foarte frumoasă de aproximativ 150 de metri lungime. Există şezlonguri şi umbrele de barul de pe plajă numit Goa.  Muzică şi  atmosferă  de Goa beach  dă impresie că sunteți în  Orange Beach. Puteţi ajunge la această plajă  luând  un drum de pământ spre nord.

Sykia Beach

Aproximativ 10 km sud de Sarti, puteţi găsi o plajă mare  cu Steag Albastru, Skala Sykias “. Această  este cea mai apropiată plajă de satul  de Sykia, aproximativ 3 km până munte.Plajă este de 1500 m lungime şi 30-50 m lăţime. Există câteva baruri pe plajă, care oferă şezlonguri şi umbrele de soare. Zona această  este foarte aglomerată ,totuși se poate găsi niște golfuleți  liniștiti.

Linaraki Beach – Pigadaki Beach

12 km sud de Sarti,  se află plajă Linaraki . Acesta este de fapt o continuare a Sykias plajă , şi are aproximativ 130 de metri lungime. Treceți prin  Skala Sykias şi  puteți  ajunge la această plajă de-a lungul drumului costal. Plajă are  facilităţi bune, cu o tavernă  cunoscută, care atrage oameni din toate colțurile din țară. Aproximativ 1 km sud esteplajă  Pigadaki . Acesta este un sat mic, cu câteva taverne bune. Această plajă este destul de dezvoltată  şi  atragă destul de mulți turişti.Lungimea plajei este de aproximativ 170 de metri.

Klimataria Beach

15 km sud de Sarti se află plajă Klimataria. Pentru a ajunge acolo treceți, lângă  Skala Sykias şi urmaţi coasta de est sau mergeţi până  la Kriaritsi şi apoi faceți  spre nord .Lungimea de plaăa nu este mai mult de 150 de metri.Sunt scaune de plajă , umbrele şi facilităţi bune, cu un  beach-bar şi o tavernă.

Kriaritsi Beach sau orasul de fantom

16 km sud de Sarti există un lanţ de plaje mici. Doar la nord de Kriaritsi, există 4 golfuri, care  sunt foarte izolate, dacă  cautați  singurătate. Pentru a le găsi,  urmaţi drumul de coastă din Portul Sykia , trecând prin Linaraki, Pigadaki, Tourkolimiona şi Klimataria de-a lungul coastei, sau  ieşiți  la drumul principal spre Kriaritsi şi apoi faceți către  nord. Aici puteţi avea o vedere minunată de  Muntele Athos.Există niște corturi înclinate, dar fără  facilităţi, cel mai  cunoscut este Kriaritsi. Este o plajă mare, cu 800 de metri. Această  este împărţită naturală  în 3 părţi de 500 de metri, la 200 de metri şi  de 100 de metri. Pentru a ajunge la aceaste plaje minunate,  luați   drumul  principal şi  urmând niște drumuri mici,  aproximativ 3 km.Există o serie de locuri de campare aici.

Kalamitsi Beach

La aproximativ 25 km sud de Sarti şi 11 km de la est Toroni este satul de Kalamitsi. Acesta este construit într-un golf cu ​trei ​plaje .Plaja a treia, de 150 de metri lungime, este cel mai izolată. Pentru a ajunge acolo trebuie mergeți  pe  partea stângă a plaja principală. Aceasta este o plajă bine protejată,  de vânt şi valuri.Plajă principală este de 450 de metri lungime, şi se întinde în partea din faţă a oraşului.Plajă este foarte bine organizată, cu scaune şi umbrele de plajă, beach-baruri şi restaurante. Există un port cu  bărci, în golful de pe partea stângă a satului. Un organizat  camping , de sud a plajei principal, controlează intrarea şi  utilizarea   plajei. Acesta este, de asemenea, bine  organizat, cu scaune, umbrele si sporturi nautice.

Porto Koufo Beach

32 km sud de Sarti este  Porto Koufo. Acesta este un golf protejat şi cea mai profundă port natural din Grecia. Există o plajă mare şi minunată de 1,5 km, cu ape frumoase şi nisip fin. Fiţi conştienţi ,adâncimea apei. Există o altă plajă de aproximativ 250 de metri, situat chiar înainte de intrarea în Porto Koufo, și  este accesibilă doar cu barca.Satul are câteva restaurante.

Toroni Beach

La aproximativ 36 de kilometri sud de Sarti se află una dintre cele mai mari plaje din Halkidiki – plajă Toroni. Cu  o lungime de 2 kilometri, se face un golf larg cu nisip fin si ape limpede. Există părţi organizate la plajă cu şezlonguri şi umbrele de soare, dar o mare parte din ea este neamenajat şi puteţi găsi  izolare, dacă doriţi. Există, de asemenea, multe restaurante şi hoteluri de-a lungul  malul mării şi  apă este pentru toate grupuri  de vârstă.

Tristinika Beach

37 km sud de Sarti de lângă plajă Toroni, ieşiţi de pe drumul principal şi luați direcția spre coastă.  Mergeți  aproximativ 1,5 km până când ajungeți  la mare. Face ți stânga şi după ce treceți  Azapiko şi Aretes găsiți un drum mic, care duce la o plajă de 1200 de metri – Tristinika.”Etnic” bar pe plaja este o mare atractie pentru localnici. Pe partea  vest a  plajei este  barul  “Etnic”, iar pe partea de est există un camping organizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.