Modern technology gives us many things.

Pamporovo – Bulgaria

0

În inima Munților Rhodopi se află cea mai însorită stațiunea de ski de pe teritoriul Bulgariei, cu numele de Pamporovo, un Colț de Rai pentru iubitorii muntelui și pentru adepții sporturilor de iarnă. Deosebitul ski resort se află la o distanță de 260 de kilometri de Sofia, perla munților bulgari este situată la altitudinea medie de 1650 de metri, o cifră numai bună pentru adepții aventurilor pe crestele montane.


Pamporovo este cea mai sudică stațiune montană de pe teritoriul Europei, iar particularitățile și profilul munților fac din această regiune o destinație de vacanță ideală chiar și pentru schiorii începători. Pârtiile bine amenajate sunt ca un magnet pentru turiștii dornici de aventură, stațiunea bulgară este intens vizitată în timpul iernii și mult mai puțin în timpul sezonului cald. Sezonul de ski începe de la mijlocul lunii decembrie și durează până la finalul lunii aprilie, zona fiind destinația perfectă pentru cei care nu-și doresc schimbări bruște de temperatură.

Perla munților bulgari este renumită și pentru pârtiile destinate avansaților, celor care doresc să-și pună limitele la încercare, în zonă există The Wall, o pârtie extrem de dificilă, testată an de an doar de cei experimentați. Peste 100 de instructori sunt bine pregătiți să te inițieze în tainele sporturilor de iarnă, modernizările din ultimii ani garantează o vacanță de vis, unde neplăcerile nu-și au locul. Tunurile de zăpadă crează stratul necesar de nea, în timp ce iluminatul nocturn îți permite să petreci nopțile pe pârtii.

Dacă sporturile de iarnă nu sunt activități pe placul tău, trebuie să știi că există alternative. Drumețiile sunt maniera prin care poți profita la maxim de aerul tare de munte, de peisajele uimitoare și de farmecul unic al stațiunii. Împrejurimile sunt uluitoare și există și trasee care nu solicită prea mult efort fizic. O altă manieră prin care poți admira imaginea de ansamblu a zonei, este aceea de a opta pentru un tur complet cu telecabina sau telescaunul, o activitate relaxantă, dar în același timp interesantă.

Pamporovo a fost înființată în anul 1933 și de atunci și până astăzi stațiunea a primit milioane de vizitatori din întreaga lume, dornici să aibă parte de o vacanță de neuitat. Celebrul ski resort de pe teritoriul Bulgariei este și gazda unor renumite competiții internaționale de aki, asta pentru că pârtiile bine amenajate crează cadrul perfect pentru competitori.

Ofertele all inclusive cu care Bulgaria își ademenește vizitatorii sunt prezente și în cea mai frumoasă stațiune de ski. Există o mulțime de locuri de cazare, de la cabane montane, la hoteluri luxoase ce pun dispoziția turiștilor tot confortul. Rezervă-ți din timp vacanța în Pamporvo pentru a profita la maxim de tot ceea ce are de oferit cea mai însorită stațiunea de ski de pe teritoriul Bulgariei!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.