Modern technology gives us many things.

Lacul Bolboci – Marea din inima muntilor Bucegi

0

Lacul Bolboci este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania care, mai presus de toate si-a pastrat naturaletea salbatica. Tocmai acest lucru face ca Lacul Bolboci sa fie unul dintre cele mai vizitate lacuri montane din Romania.

Lacul Bolboci – Marea din Bucegi

Atunci cand ajungi in inima Bucegilor, iti va fi cu atat mai mare bucuria si satisfactia cand vei descoperi aceasta oaza de liniste si racoare in care se ascunde Lacul Bolboci. Situat intr-o zona ce incanta privirile tuturor, departe de blocuri si agitatie, Lacul Bolboci isi asteapta prietenii pe tot parcursul anului si nu cere nici o taxa la schimb. Este situat chiar in inima Bucegilor, intre Cheile Tatarului si Cheile Zarnoagei si este supranumit „Marea din Bucegi” intrucat acapareaza tot orizontul.

Iti voi spune ca Lacul Bolboci este unul dintre cele mai spectaculoase lacuri artificiale din Romania, insa de acest lucru te vei convinge si tu chiar din plima clipa. Lacul isi schimba culoarea in fiecare moment al zilei creand un spectacol de culori si vibratii. Te vei deconecta de grijile cotidiene si te vei pierde in visare cat ai clipi. Doar stancile cu paduri de brazi si cerul azuriu te vor acompania si se vor bucura alaturi de tine de frumusetea naturii. O senzatie de milioane!

Popas in inima naturii

Intrucat frumusetea intregii zone in care se afla Lacul Bolboci te vor face sa nu vrei sa mai pleci, afla ca poti fi mai aproape de natura innoptand in zona de campare special amenajata, pe malul lacului. Daca totusi nu ai venit pregatit sau te sperie ideea vizitei nocturne au unui urs morocanos, poti opta pentru o noapte la Cabana Bolboci. Aici vei gasi peste 60 de camere primitoare si un restaurant cochet cu preparate delicioase.

Asa cum am mai mentionat, zona este foarte ofertanta din punct de vedere turistic iar Lacul Bolboci este un minunat punct de plecare catre diferite trasee turistice bine marcate care te vor incarca cu adrenalina si buna dispozitie. De asemenea, tot de linga lac poti ajunge foarte usor catre celelalte obiective turistice ale zonei precum: Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei, Pestera Ialomitei, Pestera Mica, Cheile Orzei, Padina, Babele, Varful Omu si lista continua. Depinde de disponibilitatea ta de a explora intreaga zona, caci resusrsele sunt infinite dupa cum poti observa.

Un alt punct de atractie al Lacului Bolboci este evenimentul organizat anual, in luna august ”Ziua Lacului Bolboci” un bun prilej pentru a admira costume traditionale, a asculta legendele locului si de ce nu, a participa la competitiile sportive organizate cu aceasta ocazie.

Accesul catre Lacul Bolboci este unul foarte facil, se poate ajunge pe DN 71 dinstre Targoviste spre Moreni, sau de la Sinaia pe DJ 713. Asadar, incarca-te cu voie buna si hai la Lacul Bolboci!

Informatii utile

Pentru pescarii amatori sau profesionisti exista in lac pastrav, lostrita si clean, pescuitul putandu-se face pe baza permisului ANPA, in baza caruia se elibereaza permisul de pescuit de catre Administratia Parcului Bucegi din Pucioasa.

Taxa pescuit : 26 lei/zi

Pentru a ajunge la lac aveți mai multe opțiuni:

Pe jos:
• cu telecabina panǎ la Busteni-Babele-Pestera si apoi pe traseul marcat cabana Padina, Lacul Bolboci.
•  cu telecabina panǎ la Babele – traseul marcat pentru cabana Piatra Arsǎ-Varful Nucetului-Lacul Bolboci.
• cu telecabina panǎ la Cota 2000 – Varful cu Dor – Valea Dorului-Valea Soarelui – Lacul Bolboci

Cu masina – Din soseaua Sinaia -Targoviste se poate ajunge pe douǎ drumuri:
• prin Saua Dichiu- 22 kilometri, accesul numai vara;
• prin Moroieni- 25 kilometri, in orice anotimp

Cu bicicleta puteti merge dinspre Sinaia spre Cota 2000 si de acolo coborati spre lac sau puteti merge pe partea cu Moroieni. Nu este un traseu usor dar merita efortul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.