Modern technology gives us many things.

Ksamil – perla estivala a Albaniei

0

Ksamil este un sătuc mic către care Dumnezeu pare că nu și-a mai întors privirea de când l-a creat în 1966. Cu toate acestea, în sărăcia lui lucie, satul albanez a fost binecuvântat cu niște plaje la Marea Ionică pe care România nu le va avea la Marea Neagră, nici dacă invadează Bulgaria și o și cucerește.
Plajele din Ksamil au, pe lângă faptul că îți oferă priveliștea insulițelor care par etern verzi, un nisip aproape alb și fin că își oferă senzația unui concediu în Bora Bora (atâta timp cât nu te uiți în spate să vezi construcțiile neterminate care te duc cu gândul niște bombardamente menite să niveleze localitatea).

Cu toate acestea, Ksamil este este una dintre cele mai apreciate statiuni estivale din Albania pentru că este vizitată atât de turiștii locali cât și de cei străini. Plajele din Albania acolo chiar dacă sunt mici, acestea sunt foarte curate.

Nu vă veți lovi privirile de imagini ca la noi, sticle de plastic pe jos, stiuleți de porumb aruncați în nisip, tomberoane ultra-pline și cel mai important, nu o să auziți manele zbierând de „dujmani și of-uri de dragoste”.

Cazare in KsamilBooking.com

Restaurante si taverne in Ksamil

Sătucul de mare este plin de localuri și mai ales ieftine, dar dacă acestea vă nemulțumesc puteți merge oricând în Sarande, orașul de care acesta aparține și să mâncați acolo. Nu este la mai mult de 15 minute de mers cu mașinaLocalnicii sunt foarte prietenoși chiar dacă nu înțeleg o boabă de engleză în marea lor majoritate.  

Preturi in Ksamil

Cazare fără mic dejun – 1.000 – 1.200 lei (pret pentru 2 persoane/7nopti)

Cazare cu mic dejun – 1.400 – 1.800 lei

Cazarea la un hotel lângă plajă este în jur de 20 euro /camera, iar marele avantaj este că foarte multe hoteluri și pensiuni sunt gândite pentru familie, în cameră fiind și o mică bucătărie, în care puteți găti pentru copii.

Un prânz cu câte un fel de mâncare vă va costa 25 de lei, 30 să spunem (două persoane), dacă vreți să vă simțiți milionari și să mai cheltuiți 5 lei pe o bere, două. Fructele de mare sunt la discreție având în vedere că în zona respectivă sunt foarte multe ferme de fructe de mare. Un platou uriaș, family size ajunge să coste undeva la 6-7 euro.

Mesele sunt foarte ieftine, după cum puteți vedea și în imaginea de mai jos. 100 de lekke sunt echivalentul a 3,3 lei.

Parcarea vă costă între 6 și 9 lei pe zi

Ca și atracții turistice, aveți BUTRINT, un oraș antic, care este de fapt un parc arheologic imens. Dacă doriți să vizitați alte plaje din Albania, atunci cele din Sarande, Dhermi, Vlore, Himara, Golem și Durres vă stam la dispoziție, deși ele sunt ceva mai la nord. Cu toate acestea, dacă vreți să vă plimbați printre bucăti de istorie a Albaniei, atunci sunteți la un pas de cetatea Berat, veche de 2000 de ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.