Modern technology gives us many things.

Giola – piscina naturala din insula Thassos

0

Ati ajuns in vacanta in Thassos, sau v-ati programat o vacanta in aceasta insula? Va recomand sa faceti o plimbare la GiolaSpectaculoasa piscina naturala din Thassos, se afla in regiunea Astris, in partea de sud-est a insulei Thassos. Se remarca prin inaltimea peretilor naturali care ajung la aproape 8 metri.

Giola din Thassos a luat nastere ca urmare a prabusirii tavanului unei grote. Micuta piscina naturala este despartita de mare printr-o stanca destul de ingusta, ceea ce face ca apa marii sa patrunda periodic aici. Practic, fiecare val aduce in Giola apa proaspata din mare. Giola din Thassos este destul de adanca, iar apa este foarte limpede si mai calda decat apa marii. In comparatie cu apa verde-turcoaz din bazin, apa Marii Egee este de un albastru inchis, si ametitor de involburata.

Cauti cazare ieftina in Thassos?

Pentru disponibilitate, rezervari online si preturi de cazare in /thassos foloseste formularul de mai jos. Cele mai mici preturi! Fara comisioane suplimentare! Anulare gratuita!Booking.com

Pe fundul bazinului se pot vedea mai multe stanci intesate cu arici de mare. Datorita peretilor latelali destul de inalti, Giola din Thassos este preferata celor care iubesc sariturile in apa.

In mitologia greaca este cunoscuta legenda sirenelor din Thassos care atrageau marinarii cu cantecele lor. Se pare ca Giola a fost ,,cuibul ” acestor sirene. Potrivit unei legende, Giola era ,,ochiul lui Zeus „, cu care acesta isi spiona sotia. Alta legenda spune ca Giola a fost creata de Zeus pentru Afrodita, pentru a se inbaia. Din acest motiv, Giola mai poarta si denumirea de ,, Lacrima Aphroditei”.

Micuta laguna de smarald este inconjurata de o multime de stanci terasate, pe care se poate face plaja. Nu veti gasi aici nici umbrele de plaja si nici o alta sursa de umbra. Asa ca va recomand sa va dotati cu toate cele necesare pentru plaja, daca doriti sa stati la Giola mai mult timp. In piscina se poate intra executand sarituri din zona mai inalta sau lasandu-te usor in apa in zona dinspre mare. Insa, iesirea din piscina este o adevarata aventura. In zona cea mai joasa a peretilor bazinului, nu prea ai de ce sa te sprijini si de cele mai multe ori turistii pleaca de la Giola si cu cate o zgarietura ca ,,amintire”.

Drumul catre Giola, Thassos

Drumul catre Giola este anevoios de parcurs, insa odata ajunsi acolo veti constata ca a meritat efortul. Daca veniti dinspre Alikes, dupa Manastirea Sf Arh. Mihail, trebuie sa fiti foarte atenti la drumul care face stanga spre Giola pentru ca indicatorul nu prea este vizibil. Drumul este neasfaltat si cam greu de parcurs, insa nu imposibil. Iata drumul spre Giola intr-un video ! Veti intalni mai intai o parcare a unei taverne, dar drumul se poate continua cu masina pana la urmatoarea parcare amenajata intr-o livada de maslini. De aici, drumul se continua pe jos. Atentie la cum pasiti pentru ca se poate aluneca pe poteca de colb amestecat cu pietris. Drumul in panta, este presarat cu indicatoare scrise cu vopsea, fie pe pietre, fie pe mici bucati de lemn.

Giola, un loc spectaculos in Thassos!

Daca te-ai aventurat pana aici, trebuie sa continui! Nu dupa mult timp se intrezareste Giola. Are forma unei inimi cu varful orientat catre mare iar apa verde-turcoaz contrasteaza puternic cu albul stancilor din jur si cu albastrul ,,de cerneala” al marii. Ar fi bine daca ati reusi sa ajungeti la Giola ceva mai devreme, in cursul diminetii. Astfel, veti evita soarele arzator si aglomeratia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.