Modern technology gives us many things.

Costa del Sol

0

Costa de Sol, în traducere, „coasta soarelui”, este o destinaţie turistică ideală, având o climă blândă şi un sezon turistic care durează tot anul. Din punct de vedere geografic, această zonă se întinde de la Nerja până la Gibraltar şi este considerată cea mai emblematică zonă litorală a Spaniei. Amplasarea ei excelentă facilitează accesul turiştilor spre oraşele Granada, Sevilia, Cadiz, Malaga şi Cordoba.
Pentru iubitorii de vacanţă, Costa del Sol este o destinaţie completă. Iată câteva dintre motivele pentru care această zonă poate fi considerată un paradis turistic. Plajele ei sunt excelent amenajate, au nisip fin, iar cele mai bune se găsesc în El Bajondillo şi La Carihuela.

Pasionaţii de shopping vor găsi posibilităţi nesfârşite pentru mica lor pasiune, iubitorii de golf vor avea la dispoziţie câteva terenuri splendide, sporturile de apă sunt la ele acasă, peisajele sunt incredibile, muzeele şi cetăţile sunt numeroase şi impresionante, iar viaţa de noapte nu suportă termen de comparaţie. Lista poate continua cu alte posibilităţi de petrecere a timpului liber dintre care nu trebuie uitate echitaţia şi ciclismul.

Costa del Sol este vestită pentru plajele sale cu nisip fin, pentru terenurile de golf aflate în topurile Europei, pentru cazinourile şi hotelurile sale de lux, dar şi pentru viaţa de noapte, pe cât de rafinată, pe atât de activă. Cele mai cunoscute statiuni de aici sunt: Marbella, Benalmadena, Torremolinos şi Fuengirola.

Marbella

Castelul Bil Bil din Benalmadena

Este una dintre cele mai curtate staţiuni ale Costei del Sol, datorită calităţii excepţionale a infrastructurii şi a serviciilor pe care le oferă. Dezvoltată în jurul Portului Banus, staţiunea este vestită şi pentru obiectivele ei turistice: Plaza Los Naranjos, primăria, Casa del Corregidor, fortăreaţa arabă, Parcul natural Sierra de las Nieves şi Santa Clara Golf. Portul Banus este înconjurat de o zonă rezidenţială foarte modernă, în timp ce partea veche a oraşului, centrul istoric, aparţine caselor albe şi colorate, constituite după tipar andaluz.

Cele mai renumite plaje de aici sunt: Casablanca, Artola, Cabo Pino, El Pinillo, El Alicante şi Nueva Andalucia.

Torremolinos
Aceasta este una dintre principalele destinaţii turistice de pe Costa del Sol. Punctele de atracţie sunt plajele şi bulevardul pietonal Calle San Miguel, care este mărginit de magazine şi se întinde din centru până spre plajă.

Benalmadena
Staţiunea se întinde de la Munţii Mijas până la Marea Mediterană, în trepte. Nu e greu de imaginat cât de spectaculoasă poate fi panorama unui oraş care e martorul unor atât de numeroase forme de relief. Aici veţi avea posibilitatea să vizitaţi castelele Bil-Bil şi Colomares, un parc de distracţii internaţional, grădinile Muro, dar şi frumoasele plaje Santa Ana, Maites şi La Vibora.

Fuengirola
Staţiunea este aşezată în jurul oraşului andaluz cu acelaşi nume. Cele mai importante obiective turistice de aici sunt: Biserica Nuestra Senora del Rosario, Castelul Sohail, Torreblanca, grădina zoologică municipală, parcul acvatic şi Hipodromul.

Cele mai renumite plaje sunt: Carvajal, Torreblanca, Playa de Fuengirola, Los Boliches şi Santa Amalia.

Sevilia
Acest important oraş spaniol este situat în partea de sud-vest a peninsulei Iberice si este capitala Comunității Autonome a Andaluziei precum și a provinciei Sevilia. Sevilia este considerată centrul artistic, cultural, financiar, economic și social al sudului Spaniei.

Plaje şi sporturi acvatice


Costa del Sol oferă cele mai bune plaje şi condiţii pentru practicarea sporturilor nautice, de pe întreg ţărmul Mediteranei:

În Marbella turiştii se pot bucura de plaje întinse de-a lungul a 20 km de coastă. Babaloo, Victor’s, Don Carlos, Cabopino şi Las Dunas sunt cele mai frumoase din Marbella.

În Torremolinos se pot admira 9 km de plaja cu nisip fin, auriu. Plaja Carihuela este cea mai vestită. Alte plaje faimoase sunt: San Julian, Los Alamos, Bajondillo şi Playamar.

Benalmadena ofera multe posibilităţi de practicare a sporturilor nautice pe plajele nisipoase din zonă. Jet Ski, surfing, plimbări cu catamaranul şi mini croaziere sunt câteva dintre atracţiile principale din Benalmadena. Torre Bermeja, Playa Santa Ana Beach, Arroyo de la Miel, Torrevijia, Las Yucas, Las Viborillas, Arroyo Hondo, Torremuelle, La Perla, La Morera, Tajo de la Soga şi Carvajal sunt plajele intinse de-a lungul staţiunii.

In Fuengirola turistii se pot bucura de soare pe plajele superbe precum: Las Gaviotas, Santa Amalia, Los Boliches, Torreblanca, Playa de Fuengirola, Playa de la Campana.

Sporturile acvatice cele mai practicate în apele Mediteranei de Vest, sunt kite-surfing, snorkelling, scuba diving. Desigur iubitorii sporturilor de apă pot practica waterskiing, surfing, windsurfing, wakeboarding sau o simplă plimbare cu vaporaşul de-a lungul coastei.

Mâncarea
În Costa del Sol predomină bucătăria andaluziană, un amestec de influenţe ale diferitelor culturi ce şi-au croit drum prin aceste ţinuturi, de-a lungul istoriei, lăsând în urmă o varietate foarte mare de arome ce se regăsesc şi astăzi în bucătăria tradiţională. De-a lungul coastei preparatele sunt pe bază de peşte proaspăt şi fructe de mare gătite cu multă îndemânare. Pescaito frito (mai multe tipuri de peşte fript), peşte marinat, anşoa, peşte roşioară, calamar şi sardine sunt doar câteva dintre preparatele tradiţionale specifice zonei. Mâncarea pe bază de orez este de asemenea des intâlnită în zonele mediteraneene precum Costa del Sol şi este combinată cu peşte şi fructe de mare. Supa rece de legume, numită gazpacho este un preparat unic în Costa del Sol ce merită savurat.

Influenţa arabilor şi a evreilor se simte cel mai bine în preparatele dulci. Prăjiturelele mici şi sfarâmicioase numite “mantecados” şi bomboanele cu migdale şi miere numite ”alfajores” sunt cele mai dulci exemple de deserturi locale. Fructele ocupă de asemenea un loc important în gastronomia regiunii. Strugurii, stafidele, rodiile şi smochinele sunt fructele cel mai des întâlnite în Costa del Sol.

Varietatea de preparate culinare se insoţeşte cel mai bine cu un pahar de vin. Vinurile din Costa del Sol sunt recunoscute ca fiind cele mai dulci din regiune. Moscatel, Pajarete, Campanilla şi Pedrito sunt considerate cel mai bune.

Gastronomia reprezintă bucuria locuitorilor din Costa del Sol, de aceea festivalurile şi serbările locale sunt dedicate în totalitate mâncării şi băuturii. Turiştii pot experimenta şi savura plăcerile bucătăriei tradiţionale participând la serbări precum Festivalul Ajoblanco în Almachar şi Festivalul Harvest în Antequera în august, Ziua Pescaíto în Torremolinos şi Festivaluri vinului în Torrox, în decembrie.

Cluburi şi baruri


Oferind o mare varietate de restaurante şi cluburi de noapte, Costa del Sol atrage turişti din toată Europa. De la cele mai elegante restaurante, cu panoramă asupra Mediteranei, până la puburi, baruri de karaoke şi cluburi de noapte, aici orice turist işi poate găsi locul potrivit pentru distracţie. Cazinouri, puburi englezeşti, baruri pe plajă şi spectacole flamenco, toate pot fi testate în staţiunile situate de-a lungul coastei.

Cu cele mai multe baruri pe metru pătrat la nivelul întregii Europe, Malaga, capitala Coastei Soarelui, a devenit unul dintre cele mai atractive oraşe din Andaluzia. Torremolinos şi Benalmadena sunt faimoase pentru viaţa de noapte, Cluburile, barurile, terasele şi restaurantele pot fi găsite la orice colţ de stradă şi sunt deschise de-a lungul întregii nopţi. Portul din Benalmadena găzduieşte cele mai bune cluburi de noapte şi restaurante pe malul mării, în timp ce Marbella oferă turiştilor localuri elegante, pline de stil şi farmec andaluzian

Shopping


Costa del Sol este o destinaţie excelentă pentru shopping deoarece marile branduri internaţionale se regăsesc în oferta magazinelor din oraşele de pe coastă. Turiştii pot găsi aici o mare varietate de produse de calitate, iar preturile sunt pentru toate buzunarele.

Shoppingul este una din activităţile preferate ale turiştilor din Costa del Sol. “Piaţa de vechituri”, “Mercadillo”, oferă o varietate de produse la preţuri accesibile. Cele mai populare târguri şi pieţe ce merită vizitate sunt: târgul de antichităţi din Puerto Banus, in fiecare sâmbătă si târgul de artizanat din Estepona, în fiecare duminică. De asemenea pieţe cu o mare varietate de produse se organizează o dată pe săptămână în fiecare staţiune.

Pe lângă produsele locale, obiectele de ceramică sunt la fel de căutate în Costa del Sol. Turiştii le pot găsi cu preponderenţă în oraşele Coin şi Mijas, Oraşul Ubrique este faimos pentru produsele din piele, din Ronda se pot cumpăra obiecte din fier forjat, iar în Velez se fabrică manual veşminte religioase brodate, din mătase.

Cauti cazare ieftina pe Costa del Sol?Booking.com

Nu trebuie sa ratati!
Costa del Sol are nenumărate lucruri care de care mai minunate, gata să fie descoperite de turistul ajuns aici. În continuare puteţi citi câteva detalii despre 5 dintre ele:1.


Nu trebuie să rataţi o plimbare în Puerto Banus, înconjurat de luxosul port cu uriaşele sale iahturi. Aici veţi găsi numeroase restaurante şi magazine de lux.2. Muzeul lui Picasso din Malaga, oraşul în care s-a născut renumitul artist. Muzeul se află la scurtă distanţă de casa memorială şi expune unele dintre cele mai importante opere ale ilustrului pictor.3. Lasă-te cuprins de ritmurile intense ale unui spectacol de flamenco. Veţi rămâne cu siguranţă impresionat de autenticitatea şi de pasiunea acestor dansatori.4. Încercaţi celebrele tapas. Acestea sunt mici gustări vândute, sau oferite gratuit, alături de băutură, în multe dintre restaurantele din Spania. Iar dacă sunteţi pentru prima dată în Spania, trebuie să încercaţi şi vinul de Malaga sau sangria.5. O vizită la spectaculoasa peşteră din Nerja. Sunt greu de descris fiorii care îl străbat pe vizitator în momentul în care va avea în faţa ochilor podoabele din os sau uneltele care au fost folosite de locuitorii peşterii în urmă cu zeci de mii de ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.