Modern technology gives us many things.

Cascada Bigar – Cea mai frumoasa cascada din lume

0

Cascada Bigar este una dintre cele mai frumoase si spectaculoase cascade din lume, impresionand prin superba cadere de apa peste un veritabil covor de muschi, fenomen natural care o face, de altfel, si unica in lume.

Prea indepartata de majoritatea atractiilor importante din zona pentru a mai conta, Cascada Bigar a reintrat in circuitul turistic national dupa ce, in septembrie 2010, revista National Geographic a lansat un album de fotografii din Romania. De atunci, an de an, tot mai multi turisti ajung sa descopere frumusetea fara de seaman a acestor locuri.

Unde se afla Cascada Bigar

Situata intre Resita si Anina, chiar pe linia paralelei 45, Cascada Bigar curge neincetat in raul Minis, intr-una dintre zonele cele mai frumoase din Muntii Aninei.

Desi din punct de vedere turistic Cascada Bigar nu are parte de nici un fel de promovare oficiala, ea a ajuns sa fie inclusa in topul celor mai impresionante cascade din lume, realizat de site-ul The World Geography. Ba mai mult, aceasta ocupa chiar primul loc, detronand multe alte caderi de apa din lume.

Dintre locatiile pe care Cascada Bigar le-a detronat in cursa pentru cea mai impresionanta cascada din lume am putea enumera Cascada Flacara Eterna din Statul New York SUA, Cascada Sangelui din Antarctica, Cascada Labasin din Filipine sau Svartifoss din Islanda.

Turism la Cascada Bigar

Chiar daca nu s-ar spune, tinand cont de lipsa oricarei infrastructuri in zona, izvorul si cascada Bigar fac parte dintr-o arie protejata de interes national care a fost delimitata in anul 1982, fiind inclusa in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita.

In acea perioada a fost construit aici si un fel de han, administrat de Oficiul Judetean de Turism, insa imediat dupa Revolutie acesta a cazut in paragina.
Izvorul (sau Izbucul) Bigar este alimentat dintr-un rau subteran provenit din pestera cu acelasi nume ce trece pe sub muntii Aninei.

Dupa nici 200 de metri de la punctul de izvorare, apa incepe sa curga intr-o superba cascada, de-a lungul unui tuf calcaros acoperit de muschi multicolori.
Descrisa de multi turisti ca o ciuperca enorma de pamant invelita in muschi sau ca o superba umbrela de apa, cascada Bigar poate fi admirata cu usurinta de pe podul solid de lemn ce traverseaza raul Minis.

Insa pentru cei mai aventurosi, se poate cobora si pe langa acel pot, dar cu mare atentie, dupa care se poate urma o carare ce va permite realizarea unor fotografii deosebite chiar din lateralul caderii de apa.

Iarna insa, peisajul se schimba radical, iar Cascada Bigar ingheata transformandu-se intr-un frumos palat de gheata a carui baza este formata din turturi mari ce se intind pana la baza cascadei.

O imagine ce nu poate fi gasita nicaieri alt undeva in Romania. Unul dintre putinele indicatoare din zona, desi destul de vechi, lanseaza o invitatie la fel de actuala si azi. Calatorii sunt invitati sa se bucure de lumea mirifica a Banatului de Sud dar la plecare sa ia doar imaginile acestei lumi cu ei, fara a lasa in urma nimic altceva decat urmele propriilor pasi…

Cum poti ajunge la Cascada Bigar

La Cascada Bigar se poate ajunge foarte usor, aflandu-se doar la cativa zeci de metri de drumul national  DN 57B, care face legatura intre Baile Herculane si Oravita. Exista trasee pietonale amenajate care fac legatura intre sosea si Cascada Bigar, dar si o platforma care faciliteaza accesul la baza cascadei.

Atractii turistice in apropiere de Cascada Bigar

Cei care aleg sa viziteze Cascada Bigar pot sa-si continue traseul si sa admire peisajele si atractiile turistice ale zonei. Astfel, Grota Bigar este primul obiectiv turistic care merita vizitat, fiind la cativa pasi de cascada. De asemenea, turistii mai pot vizita Parcul National Cheile Nerei, Cascada Beusnita, Lacul Minis, Muzeul Satesc Bozovici, Morile de apa de la Rudaria, Cascada Moceris, Manastirea Almaj – Putna, Lacul Ochiul Beiului, Pestera cu Oase, Lacul si Pestera Buhui.

Cazare Cascada Bigar

Cea mai apropiata localitate unde se poate gasi cazare la cascada Bigar este chiar Bozovici. Aici preturile la cazare in pensiuni pornesc de la 30 de euro pe noapte si pot creste in functie de cerinte si preferinte.

Daca nu gasiti locuri de cazare chiar aproape de cascada Bigar, puteti opta pentru localitatile Anini sau Valiug, unde preturile la cazare nu difera foarte multe, insa sunt mai multe optiuni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.