Budva – Muntenegru
Amplasat pe coasta Adriatica dramatice, Muntenegru este o destinatie in curs de dezvoltare rapida, care nu numai ca ofera un produs superb si diversificat, atat pentru vacante de plaja si pentru intalnirile de afaceri, dar, de asemenea, ofera experiente exceptionale pentru iubitorii de natura, pasionati de sport, activi si pentru vizitatorii indragostiti de cultura.
Cu o locatie magnifica Muntenegru este cunoscut pentru unele dintre cele mai impresionante vederi de coasta in Marea Mediterana. Peisajul este cu adevarat uluitoare – de la munte la mare – de la muntii negrii la albastru turcoaz al raurilor. De fapt,Muntenegru, ca stat ecologic, este angajat sa pastreze frumusetea sa salbatica
Budva este localitatea vedeta pentru turistii cuceriti de Muntenegru, una dintre cele mai vechi asezari de pe Coasta Adriaticii. Denumit dupa tragediile lui Sofocle care spune ca Cadmus, fiul regelui Agenor exilat in Teba a sosit in Budva cu o pereche de boi, animale de la care deriva si numele orasului Budva.
Orasul Vechi impresioneaza prin arhitectura de origine venetiana, prin cladirile si bisericile vechi de sute de ani.
Nu trebuie sa ratati:
Biserica Sfantul Sava – una dintre cele mai bine pastrate biserici, ale carei fresce dateaza aproximativ de la jumatatea secolului al II-lea.
Citadela – Fortareata orasului, care a fost construita in secolul al IX-lea. Zidurile orasului se intersecteaza cu cele ale fortaretei si formeaza un sistem de fortificatii unic.
Muzeul din Budva – in apropiere de Citadela, ofera o incursiune in trecutul istoric al localitatii.
Cazare in Budva
Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Budva – Muntenegru:
Booking.com
Cum ajungi in Budva – Muntenegru?
Cu avionul: La 20 de km de Budva se afla Aeroportul Tivat, care are zboruri regulate catre Belgrad si Zurich, ceea ce faciliteaza accesul turistilor in oras. In Budva se poate ajunge prin doua parti, dinspre Podgorica, care este la o distanta de 60 de km si dinspre Cetinje sau prin tunelul Sozina.
Cu masina personala: Totusi, cel mai ieftin mijloc de transport ramane masina personala, fiind si unul din cele mai preferate mijloace de catre turisti.
Insa, in Muntenegru nu exista autostrazi si se poate intampla ca drumurile sa fie foarte inguste, in special in unele orase. De asemenea, trebuie sa fiti foarte atenti, deoarece muntenegrenii merg foarte repede si ignora, uneori, semnele de circulatie. Uneori nu sunt indicatoare suficiente, deci ar fi indicat sa fiti pregatiti dinainte si sa aveti la dumneavoastra o harta exacta cu locul in care vreti sa ajungeti.
Starea drumurilor este, in general, buna. Pe ruta Podgorita-Sozine-Bar se trece printr-un tunel de 5 km si aici trebuie sa se plateasca o taxa de 2.50 euro.
Limita de viteza in localitate este de 60 de km/h, iar in afara localitatii este de 80 km/h, iar permisul din Romania este recunoscut in Muntenegru.
Transportul public in Muntenegru
Reteaua de transport public este foarte bogata, autobuzele publice ajung pana in cele mai indepartate locuri din Muntenegru, iar soferii sunt binevoitori si va lasa oriunde vreti sa coborati.
In cazul unor incidente neplacute este indicat sa apelati la politia locala sau la ambasada tarii din care proveniti.