Modern technology gives us many things.

Astris – Thassos

0

Plaja Astris Thassos este o plajă frumoasă de nisip, care este, de asemenea, foarte abruptă și ca urmare, există valuri uriașe care vin la țărm.
Există, de asemenea, un puternic curent subacvatic  astfel incat acest loc nu este recomandat pentru copii. Frumusețea plajei este insa minunata cu un nisip auriu.
Sporturi nautice se gasesc o multime va puteti distra cu jet-schi, dar zgomotul poate fi neplăcut pentru iubitorii de natură care se așteaptă la un anumit grad de pace și liniște. Numele statiunii vine de la cer cu stele, dat de localnici în timpul colectarii măslinelor. In timpul sezonului plaja este plina de turisti.

La cativa kilometri de satul Potos, in partea de sud-est a insulei Thassos, se află micuta așezare numită Astris.

Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in insula Thassos – Grecia:Booking.com

De ce sa rezervi cazare prin Booking.com?
Sunt o descriere. Dă clic pe butonul editează pentru a modifica acest text.

Restaurante si taverne in Astris

Dă clic pe butonul de editare pentru a modifica acest text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Viata de noapte si distractie in Astris

In Astris doar cateva taverne in zona plajei si unul sus pe deal.

Cum ajungi in Astris – Thassos, Grecia?

Distanţa între Bucureşti şi Thassos este de aproximativ 600 km si sunt trei trasee principale şi, în funcţie de complexitatea traseului, timpul parcurs până la destinaţie variază între 9-12 ore.

Cauti cazare ieftina in Thassos?

Pentru disponibilitate si preturi de cazare in Thassos : CLICK AICI!

Traseu auto Bucuresti – Thassos prin Zlatograd

Drumurile sunt bune, iar traseul cel mai scurt (de aproximativ 600 km) si mai putin aglomerata este Bucureşti-Thassos prin Zlatograd, care dureaza aproximativ 10 ore (inclusiv transferul cu ferryboatul Kavala – Limenas).

Acest traseu urmeaza ruta: Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Kavala – transfer ferryboat spre Limenas, capitala insulei Thassos. Traseul este dificil si nu este recomandat şoferilor neexperimentaţi.

Traseu Bucuresti – Thassos prin Svilengrad

Al doilea traseu (aproximativ 550 km) este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Razgrad – Targovishte – Kotel – Yambol – Elhovo – Svilengrad – Orestiada – Soufli – Alexandroupolis – Komotini – Xanthi – Crhisopoli – Chrisochori – Nea Karya – Keramoti şi poate fi parcurs in 9-10 ore.

Pentru un traseu simplu, va recomandam ruta Bucuresti-Thassos prin Sofia (aproximativ 785 km), care este si traseul urmat de autocarele agentiilor de turism ce duc spre Grecia. Traseul este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Byala – Pleven – Sofia (centura) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Promachonas – Sidirokastro – Serrai – Keramoti. Din portul Keramoti puteti lua ferryboat-ul catre insula Thassos, spre capitala Limenas.

Transfer ferrybot catre insula Thassos

Pentru transferul cu feribotul spre insula Thassos aveti la dispozitie doua variante: din Keramoti până în Limenas sau din Kavala până în Prinos.

Transfer feribot Keramoti – Limenas

Durata călătoriei este de 35-45 de minute, iar costul transferului este de 16€ pentru o maşină mică (sub 4.25 metri lungime) şi 3.5€/persoană. Copii pana in 5 ani au gratuitate, iar cei intre 5-10 ani platesc jumatate din bilet, respectiv 1,50€

Frecvenţa curselor de feribot este de 30 de minute. Sunt 3 companii de feriboturi care deservesc traseul dintre Keramoti si Limenas: Thassos-FerriesAneth Ferries şi Thassos Link.

Transfer feribot Keramoti – Limenas

Durata calatoriei intre Keramoti si Limenas este cam de o oră şi jumătate, iar pretul unui bilet de calatorie cu intre Kavala – Limenas este de 4,60€/pers. pe sens si 16€ pentru autoturisme.

Din Kavala catre Limenas frecvenţa feriboturilor este destul de mică, pleacă unul la o oră şi jumătate sau chiar mai mult

Din Kavala spre Thassos puteti opta si pentru hidroglisoare, in aces caz durata calatoriei este de  aproximativ 30 de minute.

In funcţie de locul unde ati ales sa va pretreceti vacanta in insula Thassos, pe continent aveti doua puncte de transfer cu feribotul (Keramoti sau Kavala), între Prinos şi Limenas sunt doar 16km, care se parcurg în 20 de minute cu masina personala. Recomandarea noastra este sa luati feribotul spre Thassos din Keramoti deoarece durata călătoriei este mai mica, costă mai puţin şi aveti plecari la fiecare 30 de minute.

Unde alimentam in drum spre Thassos?

Cele mai mici prețuri la combustibili le veți întâlni în Bulgaria, așa că vă recomandăm să vă planificați opririle astfel încât să alimentați la intrarea și, respectiv, ieșirea din Bulgaria. Vă recomandăm rețelele mari, ca Shell sau OMV (unde se poate și mânca) la care nu vor fi probleme la plata cu cardul.

Ultima benzinărie OMV înainte de granița cu Grecia este la Kardjali, ați putea folosi această oportunitate pentru a face plinul de combustibil. În Grecia, prețul motorinei este aproximativ la fel ca în România (1,25-1,30 euro per litru), în schimb benzina este mult mai scumpă (în jur de 1,60 euro per litru). În contextul crizei actuale, însă, combustibilul ar putea deveni o problemă în Grecia, deci este bine să aveți în vedere acest aspect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.