Modern technology gives us many things.

Alicante – Spania

0

Alicante (catalană: Alacant, spaniolă: Alicante) este capitala provinciei Alicante, a comunităţii autonome Valencia, situată în sud-estul Spaniei, la Marea Mediterană.

În prezent, Alicante este unul dintre cele mai moderne şi mai frumoase oraşe de pe coasta Spaniei. Această metropolă, denumită în limba catalană Alacant, este (alături de Barcelona şi de Valencia) unul dintre cele mai importante porturi şi staţiuni turistice la Marea Mediterană şi totodată, principalul centru comercial şi de pescuit al regiunii Valencia.

Cauti cazare ieftina in Alicante?

Pentru disponibilitate si preturi de cazare in Alicante: CLICK AICI!

Istoria acestui oras este strans legata de mare. Este una dintre cele mai vechi asezari umane de pe coasta spaniola a Marii Mediterane. Localitatea este intemeiata de greci cand in secolul IV I Cr au ridicat pe unul din dealuri colonia Leukon Teijos( orasul Luminii). Asezarea este extinsa apoi in secolul III de catre cartaginezi, folosind-o ca baza a comertului maritim din apropiere de coasta. O noua importanta economica si politica sporita o primeste pe vremea romanilor intre anii 218- 201 iCr, pe vremea carora se numea Lecentum. Pe vremea maurilor in anul 710- 1244 devine unul dintre cele mai populate sectoare ale orasului . In anul 1490 este declarat oras de catre Ferdinand al II lea .

Clima este de tip subtropical , in care verile sunt lungi si fierbinti , iar iernile blande.

Cazare in Alicante

Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Alicante – Spania:Booking.com

Cum ajungi in Alicante?

» cu avionul: Aeroportul Internaţional El Altet, este la 10 km de centrul orasului Alicante.

Cauti bilete de avion ieftine catre Alicante? Doar azi ai 20% REDUCERE la toatele biletele de avion: CLICK AICI!

De la aeroport in oras puteti lua un taxi, cursa ar trebui sa fie in jur de 30€.

O alta optiune este sa luati un autobuz de la aeroport catre centrul orasului si catre statia de autobuz Plaza del Mar. Biletul de autobuz costa numai 3€, iar cursele de la – catre aeroport au o frecventa la fiecare 40 de minute  intre orele 7:00-23:00.

» cu trenul: in Alicante exista doua gari: Gara Alicante (situata in centrul orasului pe Avenida de Salamanca) si statia de cale ferata de ecartament ingust Alicante. Gara Alicante va conecteaza cu Madridul (durata medie a unei calatorii este de aproximativ 4 ore), Valencia si Barcelona.

In Alicante exista autobuze care va pot duce in orice parte a orasului pe care ati dori sa o vizitati. Autobuzele rosii sunt folosite pentru zonele centrale ale orasului, in timp ce cele albastre pentru satele din jur, cum ar fi autobuzul numarul 21 care merge in El Campello.

Staţia de cale ferata cu ecartament ingust Alicante (situata in apropiere de port pe Avenida Villajoyosa 2) este operata de compania de FGV (Fenocarils de la Generalitat Valenciana). Aici puteti lua trenul catre destinatiile de pe Costa Brava – orasele Benidorm, Villajoyosa, Altea, Denia si Calpe.

Un alt mod de a calatori este cu tramvaiul. Acesta esta rapid iar ruta sa este de-a lungul plajei. Unii oameni, il numesc metrou, deoarece o anumita portiune de drum este subterana (partea care incepe din Mercado Central, traverseaza Plaza Luceros, apoi merge spre gara principala).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.