Modern technology gives us many things.

Abu Dhabi

0

Abu Dhabi este capitala federală a Emiratelor Arabe Unite, dar ceea ce a început ca un puternic centru administrativ al regiunii cu cele mai multe zăcăminte de petrol din lume, s-a transformat în ultimii ani într-o primitoare destinație turistică. Asta pentru că noua conducere de aici a înțeles că petrolul este o resursă limitată în timp și că atunci când acesta se va termina, Abu Dhabi va trebui să se bazeze pe o resursă cu totul diferită: turismul.

La originea numelui acestui oraș se află o legendă cu un vănător de gazele (Dhabi) care a urmărit un asemenea animal până pe locurile în care azi descoperim semețul Abu Dhabi. Totuși este de remarcat că numele actual există doar de 300 de ani, înaintea lui fiind folosită denumirea de Milh (adică ”sare”) nume ce se trăgea de la apa sărată ce scaldă plajele orașului.

Ca mai toate emiratele din E.A.R. și istoria Abu Dhabi-ului este legată de descoperirea zăcămintelor de petrol pe aceste meleaguri. Astfel, după ce în 1939, șeicul Shakhbut Bin-Sultan Al Nahyan își dădea acordul pentru cercetarea și explorarea pământurilor sale, primele puțuri de extracție au fost inaugurate în 1958. Din acel moment banii au început să curgă iar atunci când fratele șeicului a urcat pe tron, deja Abu Dhabi începea să se formeze ca un oraș modern, în care vechile colibe începeau să lase loc străzilor moderne cu clădiri înalte și tot confortul de care avea nevoie o metropolă în plină expansiune.

—————————————————————————————————————————

Cauti cazare in Abu Dhabi?

Pentru disponibilitate, rezervari online si preturi de cazare in Abu Dhabi: CLICK AICI!

—————————————————————————————————————————

Foarte interesant este că, deși deține majoritatea rezervelor petroliere din zonă, Abu Dhabi realizează doar 36% din veniturile proprii pe baza hidrocarburilor. Restul de 64% se datorează turismului, pieții imobiliare și comerțului, ultimul fiind antrenat în bună parte tot de turism. Dar de ce este acest fapt de interes pentru noi? Ei bine pentru că an de an orașul devine gazdă pentru tot mai multe atracții turistice create tocmai cu scopul de a spori numărul de vizitatori veniți aici din străinătate. Într-adevăr, turismul a devenit o industrie înfloritoare în Abu Dhabi iar în continuare vă vom prezenta principalele activități și atracții oferite de acest oraș.

Atractii turistice in Abu Dhabi

Există multe lucruri de văzut în acest oraș cosmopolit, însă mare parte dintre ele nu țin de prezent ci de istoria locurilor în care a fost el construit.

Primul loc în care ar trebui să mergeți este moscheea Sheikh Zayed, a șasea ca mărime din lume. Ea este un simbol al diversității și unității culturale din lumea islamică și construcția ei a fost inițiată de șeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Moscheea Sheikh Zayed - Abu Dhabi
Moscheea Sheikh Zayed – Abu Dhabi

Accesul este relativ ușor aici folosind mijloacele de transport în comun. Totuși aveți grijă să coborâți la stația care trebuie căci autobuzul nu mai face altă oprire pe o distanță de câțiva kilometri buni.

Corniche este un alt motiv pentru care trebuie să vizitați orașul Abu Dhabi. Această șosea unică pare să întrunească toate elementele ce definesc Abu Dhabi ca și capitală a luxului și eleganței. Așezat de-a lungul țărmului de Nord Vest al orașului, bulevardul se întinde pe o lungime de 9 km fiind una dintre cele mai populare atracții de aici. Fiecare intersecție are propria sa fântână arteziană iar o mulțime de spații verzi sunt amplasate strategi astfel încât să uitați măcar și pentru un moment de faptul că vă aflați în Emiratele Arabe Unite…în plin deșert.

De-a lungul bulevardului a fost amenajată o plajă modernă cu locuri special semnalizate unde turiștii știu că se află în văzul salvamarilor. De asemenea, în aceste zone există garduri acvatice speciale întinse la 40 de metri de plaje astfel încât nici un înotător să nu se ducă prea departe.

Nu ar trebui să uitați nici de The Flagpole, locul unde flutură unul dintre cele mai mari steaguri din lume, la o înălțime de 123 de metri. De fapt, dincolo de aceasta probabil că cel mai mare catarg de steag se găsește în Koreea de Nord, cel din urmă măsurând 160 de metri în înălțime. Dar trebuie să fiți de acord că cele două țări nu se pot compara mai deloc.

Desigur, ce călătorie în Abu Dhabi ar putea să fie completă fără o vizită la Ferrari World, un parc tematic enorm ce are în centru…ați ghicit, marca Ferrari. Totul aici strălucește de luxul specific unui oraș precum Abu Dhabi dar compania italiană a avut grijă să își impună caracterul italian în fiecare atracție din parcul deschis în 2010. Desigur, există o expoziție de modele Ferrari, cea mai mare în afara celei de la Maranellor, numeroase tururi virtuale în lumea Italiei și a scuderiei precum și clasicele atracții dintr-un parc de distracții: un carusel al cărui scaune seamănă cu o mașină de Formula 1, Tyre Twist, versiunea Italiei a celebrelor cești de ceai din parcurile Disneyland  sau Paddock, o recreere realistă a un stand de Formula 1.

Schumi pe circuitul din Abu Dhabi în 2010Dacă vizitați lumea Ferrari este absolut necesar să trageți o fugă și pe la circuitul Yas Marina, aflat pe aceeași insulă cu parcul tematic al scuderiei italiene. Aici veți descoperi cel de-al doilea mare circuit din Orientul Mijlociu, un spațiu modern care nu se limitează doar la o singură cursă de Formula 1 pe an.

Concepută ca o versiune arabă a celebrului tur de la Monaco, centrul Yas Marina dispune de o pistă cu 21 de viraje dar are mai multe punct de interes printre care se numără pista de dragstere, turnul Vip sau Media Center-ul. Însă desigur, dacă ajungeți în săptămâna în care aici se desfășoară marele premiu de formula 1, distracția va fi asigurată. Chiar și calificările în sine meritându-se să fie urmărite.

Palatul Emiratelor este, la rândul său, unul din locurile ce nu trebuie să vă scape dacă vreți să descoperiți adevăratul Abu Dhabi. Desigur, el funcționează ca hotel și unul destul de scump dacă e să ne gândim bine dar și serviciile de aici sunt pe măsură: o plajă exclusivă pentru clienți, două piscine (una pentru relaxare și una pentru aventuri, nenumărate terenuri de sport, fitness și spa. Dar dacă nu vă veți caza în această oglindă a luxului arab, cu siguranță trebuie mă mergeți și să admirați această clădire mai de aproape.

Paradisul din deșert

Abu Dhabi are foarte multe spații verzi, majoritatea incluzând spații de joacă și echipamente pentru copii care le vor distrage atenția celor mici în timp ce părinții se pot plimba în liniște. De fapt orașul pare îndrăgostit de verdeață și de fântânile arteziene pe care le puteți întâlni la tot pasul.

Activități din Abu Dhabi

Cel mai bun loc de promenadă din tot orașul este Khalifa Park, construit cu niște costuri ce au depășit 50 de milioane de dolari, are propriile sale locuri de joacă, un muzeu, un acvariu și chiar un…tren.

Safariurile în deșert sunt cele mai antrenante activități din împrejurimile orașului. Veți putea admira apusurile de soare ce cad peste deșert și vă veți putea mira de frumusețea deșertului arab.
Pe de altă parte, dacă vă plac aventurile la limita extremă, veți găsi foarte interesante anumite expediții prin deșert organizate special pentru cei mai curajoși dintre turiști. De fapt, numele propriuzis este Dune Bashing și se potrivește cât se poate de bine cu ceea ce urmează. Veți pleca la bordul unor mașini de teren alături de șoferi experimentați ce vă vor lua într-un adevărat carusel printre dune. Totuși, dacă știti că aveți rău de mașină, această experiență nu este tocmai ideală.
Desigur, explorarea împrejurimilor orașului se poate face și altfel, existând trasee specializate ce vor duce turiștii în niște zone absolut superbe din deșert. Tot ce trebuie să faceți este să vă rezervați un bilet și să vă luați multă cremă solară.

Cazare in Abu Dhabi

Cauta in formularul de mai jos si descopera oferte ieftine de cazare in Abu Dhabi:



Booking.com

Mâncarea în Abu Dhabi

Și cum Abu Dhabi este capitala luxului, în oraș veți avea la dispoziție numeroase locuri de unde să vă faceți cumpărăturile, începând cu mall-ul ce poartă numele orașului și continuând cu celelalte patru sau cinci mega structuri similare. Însă farmecul adevărat vine din explorarea micilor magazine particulare ce vând antichități, covoare sau alte asemenea suveniruri. Aici vă veți putea încerca talentele de negociere căci nici un preț nu va fi bătut în cuie. De fapt, partea cea mai frumoasă este că în Abu Dhabi nu există taxe, prin urmare, toate produsele s-ar putea să fie chiar mai ieftine decât în țară, mai ales că emiratul menține o politică de prețuri competitive.

Fiind o țară musulmană, carnea de porc este un mare ”no-no” în Abu Dhabi, totuși, cine dorește neapărat să consume așa ceva, are șanse să o găsească în marile supermarketuri de aici dar expusă într-o cameră separată, departe de ochii…credincioșilor. Sărind însă peste asta, trebuie spus că mâncărurile servite în oraș sunt destul de variate. Pe lângă preparatele locale se mai găsesc și localuri cu mâncăruri specific indiene (foarte ieftine de altfel), câteva restaurante chinezești și (cum altfel) chiar și un Mc Donald’s. Dar partea cea mai interesantă este că absolut toate locurile în care se prepară mâncare, de la cel mai bun restaurant la ultima dugheană de unde îți poți lua un falafel, toate oferă livrare acasă și asta absolut gratis.

Cum ajungi in Abu Dhabi?

Daca ajungi pana in Dubai, una dintre cele mai interesante excursii optionale este cea de o zi in Abu Dhabi. Este un drum de aproximativ 90 de minute cu masina, iar excursia optionala cu transportul, ghidul si pranzul inclus, costa in jur de 60 de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.