Modern technology gives us many things.

5 destinatii de vizitat toamna

0

Toamna este un anotimp minunat, anotimp care inca ne rasfata cu razele calde ale soarelui si seri deosebite cu miresme de fructe aromate si frunze multicolore. Sezonul de toamna este momentul potrivit pentru mici escapade turistice, mai ales ca exista oferte de neratat si destinatii care au un farmec aparte in acest anotimp plin de culoare. Iata care sunt cele mai frumoase destinatii de vizitat toamna intr-o vacanta de neuitat in Romania.

Lacul Colibita, inima muntilor Calimani

Lacul Colibita este cea mai renumita oaza de liniste din Transilvania, un loc deosebit care capata un farmec aparte in timpul toamnei. Apele lacului sunt absolut superbe in bataia razelor aurii ale soarelui, iar peisajele din jur sunt de-a dreptul rapitoare. Zona ofera posibilitati infinite de destindere, excursiile, drumetiile, ciclismul montan sunt activitatile care iti vor demonstra ca natura este absolut superba.

Lacul Vulturului, lacul fara fund

Un alt lac superb din tara noastra este Lacul Vulturului, situat in imediata apropiere a comunei Siriu, din Judetul Buzau. Adancimea lacului este de doar 2,5 metri, insa apele sale par mult mai adanci. Peisajele inconjuratoare completeaza perfect frumusetea lacului, nuantele ruginii de toamna creaza un cadru de vis pe care turistii il adora. De obicei, vizitatorii prefera sa stea ore intregi pe malurile lacului, asta pentru ca apele sale ce isi schimba nuanta in functie de momentul zilei creaza un mediu relaxant care nu face decat sa te incarce cu energie.

Cheile Bicazului, labirint natural

Cheile Bicazului alcatuiesc o zona foarte apreciata din tara noastra, un mediu care imbina modernismul cu peisaje naturale de o frumusete rara. Soseaua este plina de serpentine si stanci abrupte, cu pereti inalti ce incadreaza efectiv strada. Aerul rece de munte iti invadeaza plamanii, acesta se simte foarte intens mai ales in diminetile de toamna. Zilele senine imbraca zona in lumina aurie a soarelui, in timp ce ploile marunte te fac sa meditezi la faptul ca puterea naturii este infinita.

Valea Vaserului si singura locomotiva cu abur din Romania

Cea mai frumoasa si mai complexa destinatie de toamna este Valea Vaserului, locul unde se afla o cale ferata forestiera pe care circula agale celebra Mocanita, singura locomotiva cu abur inca functionala din lume. Constructia retelei pe care mai circula si astazi Mocanita de la Viseul de Sus a fost inceputa in anul 1930, grandiosul proiect fiind finalizat in numai 3 ani. Cursa cu Mocanita de la Viseul de Sus este o experienta unica, locomotiva cu aburi ii transporta pe turisti intr-o calatorie de vis, de la Viseu pana la Izvorul Comanului , pe o distanta de 56 de kilometri.

Delta Dunarii

Cei care au apucat sa viziteze Delta Dunarii in lunile Septembrie, Octombrie si Noiembrie, pot sa confirme faptul ca nu exista nimic care sa se compare cu o plimbare pe canalele Deltei in aceasta perioada. Pasarile care se pregatesc pentru migratie, vegetatia care capata culori care mai de care mai placute si unditele pescarilor, care pot fi aruncate in voie in cautarea pestelui, creeaza un peisaj de vis.

Asadar, Romania este o tara superba si in fiecare anotimp al anului poti descoperi locuri minunate. Toamna este sezonul in care natura se dezvaluie in toata splendoarea sa si este momentul in care trebuie sa admiri peisaje uimitoare, intr-o mica escapada de weekend.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.